Tai mano šeimos labai pamėgtas būdas paruošti makaronus. Midijos šiame recepte atlieka itin reikšmingą vaidmenį. Visi skoniai taip dera tarpusavyje, kad atrodo, jog šitaip galėčiau valgyti kasdien. Skanumėlis!
Galimos ingredientų alternatyvos
Neturint tagliatelle makaronų, galima naudoti
fettuccine,
linguine ar net paprastus spagečius. Šaldytas midijas galima pakeisti šviežiomis (tokiu atveju reikėtų jas kruopščiai nuvalyti) arba konservuotomis. Jei nemėgstate midijų, galite išbandyti šį receptą su
krevetėmis,
kalmarais ar net smulkiai supjaustyta balta žuvimi. Konservuotus pomidorus galima pakeisti šviežiais, prinokusiais pomidorais (apie 6-8 vidutinio dydžio), kuriuos reikėtų nulupti ir smulkiai supjaustyti. Vietoje džiovinto baziliko galima naudoti šviežią, kuris suteiks dar daugiau aromato. Česnaką galima pakeisti česnako milteliais, tačiau šviežias česnakas suteikia daug ryškesnį skonį.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai Virdami makaronus, būtinai įdėkite pakankamai druskos į vandenį - tai suteiks makaronams skonį. Makaronus virkite al dente, tai yra, kad jie išliktų šiek tiek kieti - taip jie geriau sugeria padažą. Midijas kepkite neilgai, nes perkeptos jos gali tapti kietos ir guminis. Nepersistenkite su prieskoniais - midijos turi subtilų skonį, kurį galima lengvai užgožti. Jeigu naudojate šviežias midijas, jos atsidarys kepimo metu - išmeskite tas, kurios neatsidaro, nes jos gali būti negeros. Česnakinis padažas geriausiai dera su patiekalu, kai yra šiek tiek aštrokas, todėl nebijokite įdėti daugiau česnako.
Aldona
Atsakyti