Tagliatelle makaronai su midijomis

2025-03-10 Autorius oSkanu.lt

Tagliatelle makaronai su midijomis
Tai mano šeimos labai pamėgtas būdas paruošti makaronus. Midijos šiame recepte atlieka itin reikšmingą vaidmenį. Visi skoniai taip dera tarpusavyje, kad atrodo, jog šitaip galėčiau valgyti kasdien. Skanumėlis!

Galimos ingredientų alternatyvos 

Neturint tagliatelle makaronų, galima naudoti fettuccine, linguine ar net paprastus spagečius. Šaldytas midijas galima pakeisti šviežiomis (tokiu atveju reikėtų jas kruopščiai nuvalyti) arba konservuotomis. Jei nemėgstate midijų, galite išbandyti šį receptą su krevetėmis, kalmarais ar net smulkiai supjaustyta balta žuvimi. Konservuotus pomidorus galima pakeisti šviežiais, prinokusiais pomidorais (apie 6-8 vidutinio dydžio), kuriuos reikėtų nulupti ir smulkiai supjaustyti. Vietoje džiovinto baziliko galima naudoti šviežią, kuris suteiks dar daugiau aromato. Česnaką galima pakeisti česnako milteliais, tačiau šviežias česnakas suteikia daug ryškesnį skonį. 

Reklama


Patiekalo gaminimo patarimai
 

Virdami makaronus, būtinai įdėkite pakankamai druskos į vandenį - tai suteiks makaronams skonį. Makaronus virkite al dente, tai yra, kad jie išliktų šiek tiek kieti - taip jie geriau sugeria padažą. Midijas kepkite neilgai, nes perkeptos jos gali tapti kietos ir guminis. Nepersistenkite su prieskoniais - midijos turi subtilų skonį, kurį galima lengvai užgožti. Jeigu naudojate šviežias midijas, jos atsidarys kepimo metu - išmeskite tas, kurios neatsidaro, nes jos gali būti negeros. Česnakinis padažas geriausiai dera su patiekalu, kai yra šiek tiek aštrokas, todėl nebijokite įdėti daugiau česnako. 

Ingredientai

    • šaldytos midijos: 200 gramų
    • česnakai: 1 skiltelės
    • vyšniniai pomidorai: ~400 gramų (arba smulkinti konservuoti pomidorai)
    • tagliatelle makaronai: 400 gramų
    • džiovintas bazilikas
    • juodieji pipirai
    • cukrus
    • druska
    Česnakiniam padažui:
    • grūstas česnakas: 1 skiltelės
    • majonezas: 1-2 valgomųjų šaukštų
    • citrinos sultys
    • druska

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia paruoškime makaronus. Dideliame puode užvirkite vandenį, įberkite žiupsnelį druskos. Įdėkite tagliatelle makaronus ir virkite juos pagal instrukciją, nurodytą ant pakelio, apie 8-10 minučių, kol jie taps al dente.
  2. 2. Kol makaronai verda, pradėsite ruošti padažą. Vidutinio dydžio keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų. Smulkiai supjaustykite česnako skiltelę ir trumpai pakepinkite aliejuje, kol ji pradės skleisti aromatą.
  3. 3. Atsargiai sudėsite jau atšildytas midijas į keptuvę ir kepsite jas apie 3-4 minutes, kol jos visiškai atsidaro ir įgauna gražią spalvą. Nuolat maišykite, kad česnakas neprisviltų.
  4. 4. Tuomet supjaustote vyšninius pomidorus perpus (jei naudojate konservuotus pomidorus, tiesiog juos supilkite) ir dėsite į keptuvę. Tegu padažas pamažu užverda.
  5. 5. Pagardinsit patiekalą beriamu džiovintu baziliku, malamu juoduoju pipiru, žiupsneliu druskos pagal skonį bei trupučiu cukraus, kad subalansuotumėte pomidorų rūgštumą.
  6. 6. Kai makaronai bus išvirti, nusunkite juos, bet pasilikite apie 50 ml virimo skysčio. Šį skystį įpilkite į padažą – tai suteiks patiekalui kremiškumo.
  7. 7. Subersite nusunktus makaronus tiesiai į keptuvę su midijomis ir pomidorų padažu. Gerai išmaišysite, kad makaronai tolygiai pasidengtų padažu ir įgertų skonius.
  8. 8. Paruoškite česnakinį padažą. Sutrinkite česnako skiltelę su žiupsneliu druskos iki pastos konsistencijos. Sumaišykite su majonezu ir citrinos sultimis. Jei norite skystesnės konsistencijos, galite įpilti dar šiek tiek citrinos sulčių arba šlakelį vandens.
  9. 9. Patiekalą paskirstykite po lėkštes. Ant kiekvienos porcijos viršaus uždėkite po šaukštą paruošto česnakinio padažo.
  10. 10. Papuoškite šviežio baziliko lapeliais (jei turite) ir iškart patiekite. Skanaus!

Aldona

Pabandėme pasigaminti su vyru. Pirmą kartą gaminome kažką panašaus, nes nesam (nebuvom) didžiuliai midijų fanai. Pavyko viskas nuostabiai ir tikrai patiko, ačiū už receptą. :)
Atsakyti
Kokosinė daržovių sriuba su krevetėmis
(2)
Makaronai su jūros gėrybėmis ir grietinėle pagal Beatą
(2)
Ryžių makaronai su krevetėmis ir kokoso pienu
(7)
Krevetės graikiškai: pomidoruose su feta sūriu
(2)
Nelukštentos česnakinės krevetės
(1)