Takai su krevetėmis ir mango salsa

Šios savaitės greitųjų vakarienių taikinyje atsidūrė takai. Jų skonis yra toks puikus, kad dar pasiginčyčiau ar verta jį užgožti su padažu.

Skonis tikrai vertas nuodėmės. Jūros gėrybės nuostabiai dera su mangais, o kur dar fajitos prieskonių mišinys iš "Santa Maria". Naudojau mini tortilijos lakštus, kuriuos prieš tai šiek tiek pašildžiau orkaitėje.

Ingredientai

    • krevetės be kiauto: 450 gramų
    • prieskonių mišinys  "Santa Maria Fajita Orginal": 1 valgomojo šaukšto
    • česnakas: 2 skiltelių
    • alyvuogių aliejus: 3 valgomųjų šaukštų
    • laimo sultys: 1 valgomojo šaukšto
    • druska: pagal skonį
    • pipirai: pagal skonį
    Salsa:
    • prinokę mangai: 1
    • raudonos paprikos: 0,5 vieneto
    • laimo sultys: 1 valgomojo šaukšto
    • mini tortilijos iš "Santa Maria": pakuotės
    • kalendros lapeliai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių krevetes išverdame, nusunkiame ir atvėsiname.
  2. 2. Į dubenį su krevetėmis sudedame prieskonių mišinį, išspaudžiame česnakus, supilame aliejų bei laimo sultis, pagardiname druska bei pipirais.
  3. 3. Išmaišome ir dedame į šaldytuvą pasimarinuoti 30 minučių.
  4. 4. Salsai kubeliais supjaustome nuluptą mango vaisių, papriką, apšlakstome laimo sultimis.
  5. 5. Salsą sumaišome su krevetėmis.
  6. 6. Tortilijos lakštus pašildome ir į juos dedame krevetes su mango salsa.
  7. 7. Užberiame smulkintus kalendrų lapelius. Skanaujame.
  8. takai su krevetėmis ir mango salsa
  9. 8. Rekomendacija: Daugiau krevečių receptų rasite: Krevečių receptai.
Grikių makaronai su aštriomis krevetėmis
(1)
Arborio ryžiai su krevetėmis ir špinatais
(1)
Orkaitėje keptos užkandėlės su krevetėmis
(8)
Krevečių ir kopūstų takai
(1)