Kokį šedevrą man šiandien pavyko pagaminti! Atrodo, kad pavyko tiesiog tobulai, tarsi valgyčiau pačiame prabangiausiame Ispanijos restorane. Esu bandžiusi ne vieną receptą, būdavo labai skanu, bet norėjosi dar ir dar geriau. Prisėdau ir peržiūrėjau nemažai youtube video ir galiausiai pavyko atrasti tą tobulą receptą, tarsi iš pasakos. O kadangi pavyko taip gerai, tai dabar ir su Jumis pasidalinu šiuo puikiu paella patiekalu.
Reklama
Galimos ingredientų alternatyvos
Alyvuogių aliejų galima pakeisti saulėgrąžų arba rapsų aliejumi, tačiau alyvuogių aliejus suteiks autentiškesnį skonį.
Šviežius pomidorus galima keisti konservuotais smulkintais pomidorais be odelės.
Vietoje šafrano galite naudoti ciberžolę – ji suteiks geltoną spalvą, tačiau skonis bus kiek kitoks.
1. Pirmiausia didelėje paella keptuvėje įkaitiname aliejų.
2. Tada sudedame smulkiai pjaustytą svogūną bei česnaką ir trumpai pakepiname, kad suminkštėtų.
3. Sudedame smulkiai supjaustytus nuluptus pomidorus, papriką ir čili pipirą.
4. Dedame morkas ir šparagines pupeles prieš tai maždaug 15 minučių palaikytas ant garų, kad suminkštėtų.
5. Užbarstome rūkytos paprikos miltelių ("smoked paprika") ir šafrano (jeigu labai norisi pataupyti, tai jo visai nededame, nes šafranas nėra pigus).
6. Suberiame ryžius (Paella ryžiai - apvalieji, panašūs į rizoto) ir trumpai pakaitiname maišydami.
7. Užpilame vyno, maišome ir dar šiek tiek kaitiname.
8. Tuomet užpilame žuvies sultiniu, įberiame dar žaliųjų žirnelių ir tegul viskas verda ramybėje maždaug 10 minučių. Per tą laiką ryžiai pabrinksta.
9. Dedame midijas, prieš tai nušveitus jų kiautus.
10. Dar po 5 minučių sudedame žuvies filė gabaliukus ir krevetes su visu kiautu. Jos čia labiausiai dėl jūros skonio gaminimo metu ir grožio pabaigus gaminti.
11. Sudedame jau beveik atšilusias jūros gėrybes. Druskos paella gaus nuo žuvies sultinio, bet jeigu jis nėra itin sūrus, tuomet šiek tiek įberiame.
Atsiliepimai