Aš gaminau šį užkandį iš kalmarų žiedų ir patiekiau juos avokadų laiveliuose. Bet taip pat galima patiekti ir vienus pačius su daržovėmis ir/ar virtais ryžiais.
Aš pati kitą kartą juos tikrai ir vėl patiekčiau avokadų laiveliuose, tik kalmarus pasmulkinčiau, kad būtų lengviau patiekti. :)
Ingredientai
kalmarų žiedų: 100 gramų
svogūnų: 1
grietinėlės: 50 mililitrų
krapų
citrinos sulčių
druskos
juodųjų pipirų
alyvuogių aliejaus
avokadų: 1
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia kalmarų žiedus apvirkite pasūdytame vandenyje su trupučiu krapų ir citrinos sulčių - maždaug 5 minutes.
2. Tada keptuvėje ant aliejaus pakepinkite susmulkintus svogūnus.
3. Kai jau svogūnai gražiai pagelsta, įpilkite šlakelį grietinėlės. Pagardinkite druska, pipirais ir sudėkite į padažą virtus kalmarus.
4. Patroškinkite kelias minutes.
5. Patiekite avokadų puselėse su daržovėmis ir/ar virtais ryžiais. Skanaukite!
Atsakinėjama į Komentarą