Kalmarai, troškinti grietinėlėje

2024-01-08 Autorius oSkanu.lt

Kalmarai, troškinti grietinėlėje
Aš gaminau šį užkandį iš kalmarų žiedų ir patiekiau juos avokadų laiveliuose. Bet taip pat galima patiekti ir vienus pačius su daržovėmis ir/ar virtais ryžiais.

Aš pati kitą kartą juos tikrai ir vėl patiekčiau avokadų laiveliuose, tik kalmarus pasmulkinčiau, kad būtų lengviau patiekti. :)

Ingredientai

    • kalmarų žiedų: 100 gramų
    • svogūnų: 1
    • grietinėlės: 50 mililitrų
    • krapų
    • citrinos sulčių
    • druskos
    • juodųjų pipirų
    • alyvuogių aliejaus
    • avokadų: 1

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia kalmarų žiedus apvirkite pasūdytame vandenyje su trupučiu krapų ir citrinos sulčių - maždaug 5 minutes.
  2. 2. Tada keptuvėje ant aliejaus pakepinkite susmulkintus svogūnus.
  3. 3. Kai jau svogūnai gražiai pagelsta, įpilkite šlakelį grietinėlės. Pagardinkite druska, pipirais ir sudėkite į padažą virtus kalmarus.
  4. 4. Patroškinkite kelias minutes.
  5. 5. Patiekite avokadų puselėse su daržovėmis ir/ar virtais ryžiais. Skanaukite!

Atsakinėjama į Komentarą

Omaras su ikrais
(1)
Arborio ryžiai su krevetėmis ir špinatais
(1)
Krevečių karis su kokosų pienu
(1)
Kamado grilyje keptos karališkos krevetės be kiauto su daržovėmis
(5)
Sushi (kitaip)
(1)
Kokosinė daržovių sriuba su krevetėmis
(2)
Tom yum sriuba su vištiena ir krevetėmis
(18)
Aštri jūros gėrybių sriuba
(1)