Midijos su salierais grietinės padaže - pagal Gordon Ramsay

2020-03-02 Autorius Viktoro užrašai

Midijos su salierais grietinės padaže - pagal Gordon Ramsay
Midijos skanios visaip - su kokosų pienu, su vynu, su grietine ar creme fraiche. Ir be abejonės nepamirškime jų su gardžiuoju pomidorų padažu.

Šiems moliuskams abejingų nelieka vos paragavus, tik be abejonės tam reikia pasiryžti, ypač jei ragautojas yra kiek vyresnio amžiaus. O neišvirti jie kvepia tikrų tikriausia jūra. Mmm.. 

Ingredientai

    • šviežių midijų: 1 kilogramo (šio kiekio turėtų užtekti dviems valgytojams arba keturiems ragautojams)
    • alyvuogių aliejaus: kepimui
    • laiškiniai/pavasariniai svogūnai: 3 smulkiai pjaustyti
    • askaloninis česnakas: 1 (tinka ir paprastas) sukapotas
    • saliero stiebas: 1 suraikytas
    • česnako skiltelės: 2 plonai suraikytos
    • šviežias arba džiovintas čili pipiras: 1
    • čiobrelių šakelės: 4 (tik lapeliai arba 1 arbatinis šaukštas džiovinto)
    • lauro lapas: 1
    • sauso balto vyno: 150 mililitrų
    • riebios grietinės arba creme fraiche: 2 valgomųjų šaukštų
    • druskos
    • pipirų
    • skanios duonos (patiekimui, kad būtų galima sudažyti padažą)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Nuplaukite midijas, nupjaukite likusias "barzdeles", tas, į kurias pabeldus neužsidaro, išmeskite.
  2. plaunamos midijos
  3. 2. Išmeskite ir sudužusias, patikėkit, jų valgyti neverta.
  4. 3. Užkaiskite didelį puodą su storu dugnu, įpilkite šiek tiek alyvuogių aliejaus ir sudėkite laiškinius svogūnus, askaloninį česnaką, saliero stiebą, česnaką, čili pipirą, čiobrelį bei lauro lapą ir viska pakepinkite 2-3 minutes kol daržovės suminkštės.
  5. 4. Sudėkite midijas bei ugnį padidinkite iki maksimumo. Gerai išmaišykite, uždenkite dangčiu ir garinkite apie 1-2 minutes kol midijos pradės atsidarinėti.
  6. 5. Vis pakratykite puodą. Atidarykite dangtį, supilkite vyną ir virkite 1-2 minutes neuždengtą, kol vynas šiek tiek nugaruos. Uždenkite dangčiu ir pagarinkite 30-60 sekundžių, kol visos midijos atsidarys.
  7. 6. Išjunkite kaitrą, sudėkite grietinę, druską ir pipirus bei gerai pakratykite uždarytą ar išmaišykite kol skoniai/ingredientai susimaišys ir gausis vientisas, nuostabus padažas.
  8. 7. Patiekite su duona, kuri sugers lėkštėje esantį padažą. Skanaus!
  9. midijos su salierais grietinės padaže
  10. 8. Rekomendacija: Daugiau midijų receptų rasite: Midijų receptai.
Kalmarų kotletai
(5)
Laksa su krevetėmis (aštri makaronų sriuba)
(2)
Keptos česnakinės krevetės svieste
(35)
Mišrainė su krevetėmis ir ryžiais
(1)
Grikių makaronai su aštriomis krevetėmis
(1)