Midijos su salierais grietinės padaže - pagal Gordon Ramsay

2025-03-10 Autorius oSkanu.lt

Midijos su salierais grietinės padaže - pagal Gordon Ramsay
Midijos skanios visaip - su kokosų pienu, su vynu, su grietine ar creme fraiche. Ir be abejonės nepamirškime jų su gardžiuoju pomidorų padažu.

Šiems moliuskams abejingų nelieka vos paragavus, tik be abejonės tam reikia pasiryžti, ypač jei ragautojas yra kiek vyresnio amžiaus. O neišvirti jie kvepia tikrų tikriausia jūra. Mmm.. 

Galimos ingredientų alternatyvos 

  • Vietoje saliero stiebo galima naudoti saliero šaknį arba porą.
  • Jei neturite askaloninio česnako, puikiai tiks ir paprastas česnakas.
  • Sausą baltą vyną galima pakeisti vermutu arba net obuolių sidru.
  • Creme fraiche gali būti puiki alternatyva grietinei, norint dar švelnesnio skonio.
  • Laiškinius svogūnus galima pakeisti paprastais svogūnais, smulkiai supjaustytais.
  • Neturint šviežio čili pipiro, galima naudoti džiovintą arba čili pipirų dribsnius.
  • Čiobrelį galima pakeisti raudonėliu arba rozmarinu.


Reklama
Ad Placeholder
Ad Placeholder

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Midijas būtina kruopščiai nuplauti prieš gaminimą, o tas, kurios neatsidarinėja pabeldus, reikia išmesti, nes jos gali būti sugedusios.
  • Naudokite puodą su storu dugnu, kad išvengtumėte pridegimo.
  • Midijas virkite ne ilgiau nei nurodyta, nes perkepusios jos tampa kietos ir gumos konsistencijos.
  • Jei norite ryškesnio skonio, galite įdėti daugiau česnako ar čili pipiro.
  • Patiekalą patiekite iškart po gaminimo, kol jis dar karštas.
  • Nepamirškite geros kokybės duonos, kad galėtumėte išsemti visą skanų padažą.

Ingredientai

    • šviežių midijų: 1 kilogramo (šio kiekio turėtų užtekti dviems valgytojams arba keturiems ragautojams)
    • alyvuogių aliejaus: kepimui
    • laiškiniai/pavasariniai svogūnai: 3 smulkiai pjaustyti
    • askaloninis česnakas: 1 (tinka ir paprastas) sukapotas
    • saliero stiebas: 1 suraikytas
    • česnako skiltelės: 2 plonai suraikytos
    • šviežias arba džiovintas čili pipiras: 1
    • čiobrelių šakelės: 4 (tik lapeliai arba 1 arbatinis šaukštas džiovinto)
    • lauro lapas: 1
    • sauso balto vyno: 150 mililitrų
    • riebios grietinės arba creme fraiche: 2 valgomųjų šaukštų
    • druskos
    • pipirų
    • skanios duonos (patiekimui, kad būtų galima sudažyti padažą)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Nuplaukite midijas, nupjaukite likusias "barzdeles", tas, į kurias pabeldus neužsidaro, išmeskite.
  2. 2. Išmeskite ir sudužusias, patikėkit, jų valgyti neverta.
  3. 3. Užkaiskite didelį puodą su storu dugnu, įpilkite šiek tiek alyvuogių aliejaus ir sudėkite laiškinius svogūnus, askaloninį česnaką, saliero stiebą, česnaką, čili pipirą, čiobrelį bei lauro lapą ir viska pakepinkite 2-3 minutes kol daržovės suminkštės.
  4. 4. Sudėkite midijas bei ugnį padidinkite iki maksimumo. Gerai išmaišykite, uždenkite dangčiu ir garinkite apie 1-2 minutes kol midijos pradės atsidarinėti.
  5. 5. Vis pakratykite puodą. Atidarykite dangtį, supilkite vyną ir virkite 1-2 minutes neuždengtą, kol vynas šiek tiek nugaruos. Uždenkite dangčiu ir pagarinkite 30-60 sekundžių, kol visos midijos atsidarys.
  6. 6. Išjunkite kaitrą, sudėkite grietinę, druską ir pipirus bei gerai pakratykite uždarytą ar išmaišykite kol skoniai/ingredientai susimaišys ir gausis vientisas, nuostabus padažas.
  7. 7. Patiekite su duona, kuri sugers lėkštėje esantį padažą. Skanaus!
Midijos su salierais grietinės padaže - pagal Gordon Ramsay

Atsakinėjama į Komentarą

Norvegiškas omaras
(3)
Canape’s užkandžiai su krevetėmis ir kremu
(5)
Midijos su pomidorais, nduja ir chorizo
(1)
Tikras cezario salotų padažas - cezario salotos su vištiena / krevetėmis ar lašiša
(7)