Midijos skanios visaip - su kokosų pienu, su vynu, su grietine ar creme fraiche. Ir be abejonės nepamirškime jų su gardžiuoju pomidorų padažu.
Šiems moliuskams abejingų nelieka vos paragavus, tik be abejonės tam reikia pasiryžti, ypač jei ragautojas yra kiek vyresnio amžiaus. O neišvirti jie kvepia tikrų tikriausia jūra. Mmm..
Galimos ingredientų alternatyvos
- Vietoje saliero stiebo galima naudoti saliero šaknį arba porą.
- Jei neturite askaloninio česnako, puikiai tiks ir paprastas česnakas.
- Sausą baltą vyną galima pakeisti vermutu arba net obuolių sidru.
- Creme fraiche gali būti puiki alternatyva grietinei, norint dar švelnesnio skonio.
- Laiškinius svogūnus galima pakeisti paprastais svogūnais, smulkiai supjaustytais.
- Neturint šviežio čili pipiro, galima naudoti džiovintą arba čili pipirų dribsnius.
- Čiobrelį galima pakeisti raudonėliu arba rozmarinu.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Midijas būtina kruopščiai nuplauti prieš gaminimą, o tas, kurios neatsidarinėja pabeldus, reikia išmesti, nes jos gali būti sugedusios.
- Naudokite puodą su storu dugnu, kad išvengtumėte pridegimo.
- Midijas virkite ne ilgiau nei nurodyta, nes perkepusios jos tampa kietos ir gumos konsistencijos.
- Jei norite ryškesnio skonio, galite įdėti daugiau česnako ar čili pipiro.
- Patiekalą patiekite iškart po gaminimo, kol jis dar karštas.
- Nepamirškite geros kokybės duonos, kad galėtumėte išsemti visą skanų padažą.
Atsakinėjama į Komentarą