Šį kartą dėmesiui pateikta mano pačios sukurtos krevečių salotos, tai yra mano firminis patiekalas. Aš itin mėgstu krevetes ir labai dažnai su jomis eksperimentuoju savo virtuvėje, o šis receptas buvo sukurtas atliekant daug bandymų ir jų pagerinimų rezultate.
Jei naudosite tiksliai recepte pateiktus ingredientus, tai rezultatas turi gautis fantastiško skonio. Mano asmeniniais standartais - tai nuostabus patiekalas: lengvas, margaspalvis, sudarytas iš gerai tarpusavyje derančių kontrastingų skonių ingredientų.
Tokie krevečių mišrainė tiks Velykoms, vasaros piknikui, suneštiniam pasisėdėjimui darbovietėje per Naujametį, ir visomis kitomis šventinėmis progomis. Itin skanu valgyti su riekute juodos duonos, ypač kuri yra su kalendros sėklomis. Užsigerti tiks rausvas, baltas putojantis arba muskatinis saldus vynas. Jeigu šią mišrainę patieksite pusryčiams, užsigerti labai tinka saldi arbata su citrinos griežinėliu.
Tokioms salotoms paruošti aš perku 500 gramų maišelį išlukštentų-virtų-šaldytų krevečių. Jas kiaurasamtyje gerai nuskalauju. Paskui išverdu lengvai pasūdytame vendenyje: po užvirimo dar pakunkuliuoju maždaug 3 minutes; nukošiu ir palieku atvėsti kambario temperatūroje. Dar kartą apvirtos krevetės būna skanesnės, išlieka ilgiau šviežios.
Konservuoti Peppadew pipirai - mano pačios mylimiausi. Jie būna ryškios geltonos arba raudonos spalvos, mažyčiai, apvalūs, lengvo aitrumo, marinuojami daugiau saldžiai nei sūriai. Jei tokių nerasite nusipirkti, naudokite bet kokias kitas marinuotas čiles, bet tuomet kartu pridėkite į mišrainę vieną arbatinį šaukštelį cukraus.
Kaip teisingai paruošti salierų stiebus salotoms, jau aprašiau
šiame mišrainės recepte.
Pagaminimas užtruks vos apie 20 minučių, tik laikymas šaldytuve 1-12 valandų. Gaunasi maždaug 1,5 kilogramo nuostabios mišrainės.