Autorius apie receptą
Kai tik prasideda uogų arba
daržovių sezonas, taip iškart ir norisi bent po vieną patiekalą su jomis pagaminti. Tikriausiai galiu net pripažinti, kad noriu to ar nenoriu, bet ganėtinai tikrai gaminu sezonišką maistą. Vasarą mano virtuvėje vyrauja daug šviežių daržovių ir uogų, na o žiemą stengiuosi ieškoti receptų su šakninėmis daržovėmis. Ir tikrai neskubu į parduotuvę kiekvieną dieną pirkti agurkų ar pomidorų.
Slyva, beveik esu tikra, kad yra ta uoga, su kuria gaminu mažiausiai, todėl kiekvienas receptas privalo būti gerai apgalvotas bei pasvertas. Šį kartą sugalvojau pagaminti salotų su slyvoms ir į kompaniją pakviesti marinuotų varškės sūrio gabaliukų. Man labai patinka pačio marinuoto sūrio idėja, nes šitoks paruoštukas šaldytuve gali pastovėti ir savaitę laiko, o pagardins pačias įvairiausias salotas.
Atsiliepimai