Pavasaris – tai metas, kai gamta atgyja, o mūsų lėkštėse norisi gaivių ir spalvingų patiekalų. Šios pavasarinės salotos su rūkytu keptu varškės sūriu ir česnakiniu užpilu ne tik džiugina akį, bet ir suteikia organizmui reikalingų maistinių medžiagų. Traškios daržovės, aromatingas sūris ir subalansuotas padažas sukuria tobulą skonio harmoniją, kurią verta išbandyti kiekvienam.
Reklama
Galimos ingredientų alternatyvos
Pomidorai: vietoj įprastų galite naudoti vyšninius pomidorus arba džiovintus pomidorus aliejuje.
Salotų lapai: rinkitės romanines, gūžines salotas arba špinatus.
Svogūnų laiškai: puikiai tiks porai arba smulkinti raudonieji svogūnai.
Sėklų mišinys: galite naudoti linų sėmenis, kanapių sėklas arba chia sėklas.
Rūkytas varškės sūris: jei nerandate rūkyto, naudokite paprastą varškės sūrį ir pridėkite šiek tiek skysto dūmo aromato.
Alyvuogių aliejus: tinka ir rapsų arba saulėgrąžų aliejus.
Citrinos sultys: pakeiskite laimo sultimis arba obuolių actu.
Medus: vietoj jo galite naudoti klevų sirupą arba agavų nektarą.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai
Sėklų skrudinimas: skrudinkite sėklas sausoje keptuvėje ant vidutinės ugnies, nuolat maišydami, kol jos taps auksinės spalvos ir ims skleisti malonų aromatą. Tai sustiprins jų skonį ir traškumą.
Sūrio kepimas: riekeles kepkite ant vidutinės ugnies su trupučiu aliejaus, kol jos taps auksinės spalvos ir šiek tiek traškios išorėje, tačiau išlaikys minkštą vidų.
Padažo paruošimas: sumaišykite medų, citrinos sultis, alyvuogių aliejų, druską, pipirus ir salotoms skirtų prieskonių mišinį iki vientisos konsistencijos. Padažą pilkite ant salotų prieš pat patiekiant, kad daržovės išliktų traškios.
Salotoms skirtų prieskonių mišinys: 1 arbatinis šaukštelis
Recepto paruošimas
1. Paruošti daržoves: Pradėkite nuo pomidorų ir agurkų – juos nuplaukite ir supjaustykite plonais griežinėliais.
2. Salotų lapus taip pat nuplaukite ir nusausinkite.
3. Smulkiai supjaustykite svogūnų laiškus arba pasirinktą svogūnų alternatyvą.
4. Skrudinti sėklas: Sausoje keptuvėje ant vidutinės ugnies paskrudinkite moliūgų, saulėgrąžų ir sezamo sėklas. Maišykite, kol sėklos pradės skleisti aromatą ir įgaus šviesiai auksinę spalvą.
5. Atsargiai išimkite iš keptuvės, kad neperkeptų.
6. Apkepti varškės sūrį: Į keptuvę įpilkite šlakelį alyvuogių aliejaus.
7. Rūkytą varškės sūrį supjaustykite storesniais gabalėliais ir dėkite į įkaitintą keptuvę. Kepkite po kelias minutes iš kiekvienos pusės, kol paviršius taps šiek tiek apskrudęs.
8. Išimkite ir palikite atvėsti.
9. Pasigaminti užpilą: Nedideliame dubenėlyje sumaišykite medų, citrinos sultis, alyvuogių aliejų, druską, pipirus ir salotoms skirtą prieskonių mišinį. Gerai išplakite šakute ar plakikliu, kol užpilas taps vientisas.
10. Sluoksniuoti salotas: Ant lėkštės ar salotinės pagrindo dėkite salotų lapus, ant jų – pomidorų ir agurkų griežinėlius.
11. Užberkite svogūnų laiškų arba kitų pasirinktų daržovių.
12. Ant viršaus dėkite apskrudinto varškės sūrio gabalėlius.
13. Pabaigti ir patiekti: Apibarstykite salotas skrudintomis sėklomis ir gausiai apšlakstykite paruoštu užpilu.
14. Patiekite iš karto, kad būtų išsaugotas šviežumas ir tekstūrų balansas.
15. Santrauka: Šios salotos yra idealus pasirinkimas lengviems pietums ar vakarienei. Traškios daržovės, skrudintos sėklos ir aromatingas rūkytas varškės sūris suteikia patiekalui unikalų skonį ir tekstūrą. Išbandykite ir praturtinkite savo mitybą!
Atsiliepimai