Kaip paruošti skanias cezario salotas su krevetėmis jau esu rodžiusi. Šiandien nusprendžiau parodyti kiek kitokį variantą, bet tikrai ne prastesnį, o gal net geresnį. Jame naudosime parmezano sūrį, vietoje kietojo sūrio, kuris čia be galo tinka. Taip pat bus ir dar keletas minimalių pasikeitimų. Tad drąsiai dalinuosi ir šiuo receptu, kuris mūsų šeimos niekada nenuvilia. Mėginkite!
Galimos ingredientų alternatyvos
Vietoje Iceberg salotų galima naudoti romėniškas salotas arba jaunų špinatų lapus, kurie suteiks kitokį, bet ne mažiau malonų skonį.
Krevetės su galvomis gali būti pakeistos jau nuluptomis krevetėmis, taip sutaupant laiko, arba kepta vištienos krūtinėle, jei nemėgstate jūros gėrybių.
Parmezano sūrį galima pakeisti kietuoju sūriu, Grana Padano arba Pecorino Romano sūriais, kurie taip pat suteiks intensyvų skonį.
Baltos duonos vietoje galima naudoti pilno grūdo duoną skrebučiams, taip padidinant patiekalo maistinę vertę.
Jei neturite šviežių česnakų, galima naudoti česnakų miltelius, tačiau skonis bus mažiau intensyvus.
Alyvuogių aliejų galima pakeisti rapsų arba saulėgrąžų aliejumi, jei norite lengvesnio skonio.
Vietoje įprastų garstyčių galima naudoti Dijon garstyčias, kurios suteiks subtilesnį, bet ryškesnį skonį.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai
Krevetes virkite tik tiek, kiek nurodyta – pervirus jos tampa gumine konsistencija ir praranda skonį.
Padažą ruoškite tik prieš pat patiekimą, kad išsaugotumėte šviežumą ir visas skonio savybes.
Skrebučius kepkite orkaitėje prižiūrėdami, nes jie gali greitai paskrusti ar net sudegti.
Salotų lapus prieš naudojimą gerai nuplaukite ir nusausinkite – taip padažas geriau prilips prie lapų.
Kiaušinius virkite tiksliai pagal instrukciją – per minkšti ar per kieti kiaušiniai gali sugadinti bendrą patiekalo skonį.
Parmezano sūrį tarkuokite tik prieš pat patiekimą, kad išsaugotumėte maksimalų aromatą.
Visus ingredientus sumaišykite tik prieš pat valgymą, kad salotos nesubliūkštų ir išliktų traškios.
Atsiliepimai