Cezario salotos su krevetėmis

2025-03-09 Autorius oSkanu.lt

Cezario salotos su krevetėmis
Daugelis žmonių yra pripratę namuose gaminti cezario salotas su vištiena, bet ar žinojote, kad jas galima labai skaniai pagaminti ir su krevetėmis?

Šį kartą parodysiu kaip jas pagaminti taip, kad nusivylusių nebūtų. Šios salotos nepatiks nepatiks nebent tiems, kas visiškai nemėgsta krevečių. :)

Galimos ingredientų alternatyvos 

Jei neturite šviežių krevečių, galite naudoti šaldytas – tik nepamirškite jų tinkamai atšildyti. Vietoje batono galite naudoti čiabatą ar kitą mėgstamą baltą duoną. Romaninės salotos yra tradicinės cezario salotoms, tačiau galite naudoti ir mišrias salotas. Kietajam sūriui puikiai tinka parmezanas, tačiau galite pakeisti jį džiovintu kietuoju sūriu ar grana padano. Jei neturite Vorčesterio padažo, galite pakeisti jį sojos padažu sumaišytu su trupučiu acto. 

Reklama
Ad Placeholder
Ad Placeholder


Patiekalo gaminimo patarimai
 

Krevetės yra jautrus produktas, todėl svarbu jų neperkepti – jos turėtų būti rausvos spalvos ir tamprios. Skrebučius geriausia ruošti tik prieš patiekiant, kad jie išliktų traškūs. Padažą galima paruošti iš anksto ir laikyti šaldytuve iki 2 dienų. Jei norite intensyvesnio česnako skonio, galite česnaką šiek tiek paskrudinti aliejuje. 

Ingredientai

    • krevetės: 100 gramų
    • citrinų sultys: 2 valgomųjų šaukštų
    • medus: 2 valgomųjų šaukštų
    • česnakas: 1 skiltelės
    • kiaušiniai: 1
    • batonas: 4 riekelių
    • salotos: 4 saujų
    • kietasis sūris: 50 gramų
    Padažui:
    • alyvuogių aliejus: 4 valgomųjų šaukštų
    • česnakas: 3 skiltelių
    • Vorčesterio padažas: 1 arbatinio šaukštelio
    • garstyčios: 1 valgomojo šaukšto
    • kiaušiniai: 1 
    • citrinų sultys: 2 valgomųjų šaukštų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių česnaką sutriname ir užpilame aliejumi. Paliekame kelioms minutėms.
  2. 2. Baltą duoną ar batoną supjaustome kubeliais (prancūzišką batoną galime pjaustyti riekelėmis), apšlakstome česnakiniu aliejumi ir paskrudiname iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje.
  3. 3. Išlukštentas krevetes apliejame išspaustomis citrinų sultimis ir kelias minutes pamarinuojame meduje su išspaustu česnaku.
  4. 4. Kepame svieste kol iškeps ir gražiai apskrus.
  5. 5. Salotas nuplauname ir nusausiname. Supjaustome ir apšlakstome česnakiniu aliejumi. Išmaišome.
  6. 6. Vieną kiaušinį išverdame kietai, kitą minkštai. Kietai virtą kiaušinį supjaustome.
  7. 7. Kietąjį sūrį stambiai sutarkuojame arba labai plonai supjaustome.
  8. 8. Minkštai virtą kiaušinį dedame į dubenį kartu su Vorčesterio padažu, garstyčiomis, citrinų sultimis ir česnakiniu aliejumi. Viską sumalame.
  9. 9. Salotas sumaišome su kiaušiniu, krevetėmis, skrebučiais, pomidorais ir sūriu.
  10. 10. Užpilame paruoštu padažu. Skanaus.

Atsakinėjama į Komentarą

Krevečių salotos su keptomis daržovėmis
(1)
Midijos su pomidorais, nduja ir chorizo
(1)
Sriuba su antienos krūtinėle ir krevetėmis
(2)