Švedų virtuvė yra ganėtinai paprasta, riebi ir labai soti (bent jau man taip pasirodė ten lankantis). Ši virtuvė nepasižymi didžiule prieskonių gausa, vartojama daug pieno ir jo produktų, visus desertus mėgsta gausiai saldinti cukrumi.
Bet norėjosi pagaminti ką nors naujo iš Švedijos, apart
švediškų kukulių ir teko ilgai darytis recepto.. :)
Tokius sumuštinius su krevetėmis pasirinkau todėl, kad tai iš dalies mano skonio patiekalas (aš labai mėgstu krevetes) ir jis yra populiarus ten. Jo ruošimo variantų yra daugybe, bet aš pasirinkau tokį vien todėl, kad daugumoje šio recepto variantų krevetės tiesiog "maudosi" majonezo jūroje, o man tai nėra labai priimtina. Pamėginkite ir Jūs, gausite tikrai skanius, neįprastus sumuštinius. :)
Atsakinėjama į Komentarą