Gražuoliai čiabatos sumuštiniai su daržovėmis ir philadelphijos sūriu

2025-03-21 Autorius oSkanu.lt

Gražuoliai čiabatos sumuštiniai su daržovėmis ir philadelphijos sūriu
Vasara – tai nuostabus metų laikas, kai galime mėgautis šviežiais produktais tiesiai iš savo daržo. Šie saulėti čiabatos sumuštiniai yra puikus būdas pradėti dieną su ryškiais vasaros skoniais. Kiekvienas kąsnis pripildytas sultingų pomidorų, aromatingo baziliko ir švelnaus Philadelphijos sūrio darnos. Šis patiekalas – tai ne tik greitas ir paprastas pasirinkimas užimtiems rytams, bet ir tikra vasaros šventė jūsų skonio receptoriams. 

Galimos ingredientų alternatyvos
 

  • Philadelphijos sūrį galima pakeisti ricotta, mascarpone arba minkštu ožkos sūriu.
  • Vietoje čiabatos puikiai tiks itališka focaccia, naminė sourdough duona arba pilno grūdo batonas.
  • Jei neturite brokolio, galite naudoti cukinijas, šparagines pupeles arba saldžiąsias paprikas.
  • Bazilikų nebuvimo atveju tiks ir kiti švieži prieskoniniai žolelės: petražolės, krapai, raudonėliai ar čiobreliai.
  • Saulėgrąžų sėklas galima pakeisti moliūgų sėklomis, linų sėmenimis arba skrudintais kedro riešutais.


Reklama
Ad Placeholder
Ad Placeholder

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Čiabatą geriausia skrudinti keptuvėje su šlakeliu alyvuogių aliejaus – taip ji taps traškesnė.
  • Prieš tepant sūrį, leiskite paskrudintai duonai šiek tiek atvėsti, kad sūris neištirptų per greitai.
  • Česnaką kepinkite ant vidutinės ugnies, stebėdami, kad nepridegtų, nes priešingu atveju jis gali suteikti kartumo.
  • Pomidoriukus trumpai pakepinkite, kad jie išliktų sultingi, bet įgautų kepimo aromatą.
  • Šiam patiekalui naudokite kokybišką jūros druską – ji suteiks subtilesnį skonį.

Ingredientai

    • Čiabatos duona: 4 riekelės
    • Philadelphijos sūris: 200 g.
    • Česnako galvutė: 1 vnt.
    • Brokolis: 200 g.
    • Vyšniniai pomidoriukai: 250 g.
    • Šviežias bazilikas: 1 puodelis
    • Saulėgrąžų sėklos: 3 valgomieji šaukštai
    • Jūros druska: pagal skonį
    • Šviežiai malti pipirai: pagal skonį
    • Alyvuogių aliejus: 2 valgomieji šaukštai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Įkaitinkite keptuvę ant vidutinės ugnies ir įpilkite šlakelį alyvuogių aliejaus.
  2. 2. Supjaustykite čiabatos riekeles ir apskrudinkite jas iš abiejų pusių, kol jos taps auksinės spalvos ir traškios.
  3. 3. Išimsite paskrudintas čiabatas ir leisite joms šiek tiek atvėsti.
  4. 4. Smulkiai supjaustoma visa česnako galvutė.
  5. 5. Nedideliais žiedeliais supjaustomas brokolis.
  6. 6. Pusiau perpjaunami vyšniniai pomidoriukai.
  7. 7. Toje pačioje keptuvėje įkaitinsite dar šiek tiek alyvuogių aliejaus.
  8. 8. Sudėkite supjaustytą česnaką ir kepinkite 30 sekundžių, kol paskleis aromatą.
  9. 9. Pridėti brokolio žiedelius ir kepti apie 2 minutes, kol jie taps švelniai minkšti, bet vis dar traškūs.
  10. 10. Suberkite perpjautus pomidoriukus ir pakepinkite dar 1 minutę.
  11. 11. Pagardinti druskos žiupsneliu ir šviežiai maltais pipirais.
  12. 12. Ant atvėsusių čiabatos riekelių užtepama dosnų kiekį Philadelphijos sūrio.
  13. 13. Ant sūrio sluoksnio tolygiai paskirstomos kepintos daržovės.
  14. 14. Smulkinamas šviežias bazilikas ir juo apibarstomos daržovės.
  15. 15. Galiausiai apibarstykite saulėgrąžų sėklomis.
  16. 16. Patiekite iškart, kol daržovės dar šiltos, o duona traški.

Atsakinėjama į Komentarą

Sumuštiniai su jautienos steiku ir gaiviu padažu
(1)
Užtepėlė su paštetu
(1)
Panini su Bri sūriu, rūkyta vištiena ir keptais obuoliais
(1)