Sumuštiniai su lašiša, ridikėliais ir kiaušiniu

2025-04-20 Autorius oSkanu.lt

Sumuštiniai su lašiša, ridikėliais ir kiaušiniu
Šie gardūs ir elegantiški sumuštiniai su lašiša, ridikėliais ir kiaušiniu yra puikus pasirinkimas kasdieniniams pusryčiams. Šio patiekalo derinys jungia traškios duonos, švelnaus kremiškumo, ryškaus ridikėlių aštrumo ir subtilų lašišos skonį į vieną harmoningą visumą. Šie sumuštiniai yra ne tik labai skanūs, bet ir maistingi bei sotūs, o jų paruošimas užtruks vos 20 minučių.

Galimos ingredientų alternatyvos
 
Reklama

  • Vietoje šviesios duonos galima naudoti pilno grūdo duoną, ruginę duoną ar beigelius, kurie suteiks kitokį skonį ir tekstūrą.
  • Ridikėlius galima pakeisti juodaisiais ridikais arba salierais, jei norite stipresnio skonio.
  • Vietoje svogūnų laiškų tinka naudoti šalotus arba raudonuosius svogūnus, supjaustytus labai plonai.
  • Silpnai sūdytą lašišą galima pakeisti rūkyta lašiša, upėtakiu arba silke, jei norite kitokių skonių.
  • Varškę galima pakeisti grietine, kreminiu sūriu (Philadelphia tipo) arba graikišku jogurtu.
  • Jei nemėgstate majonezo, galite jį pakeisti natūraliu jogurtu arba avokado tyrele.
  • Vietoje krapų galima naudoti petražoles, baziliką arba kalendras papuošimui.


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Kiaušinius virkite lygiai 8-9 minutes, kad trynys būtų tvirtai išviręs, bet išliktų švelnaus skonio.
  • Ridikėlius tarkuokite tik prieš pat maišydami, kad išlaikytumėte jų traškumą ir šviežumą.
  • Duoną skrudinkite vidutinio karštumo skrudintuvėje, kad ji būtų traški, bet ne perdegusi.
  • Jei norite išgauti ryškesnį citrusinį skonį, prieš spaudimą citrinos griežinėlį pašildykite kambario temperatūroje.
  • Visus ingredientus sumaišykite švelniai, kad kiaušiniai ir daržovės nesusitrintų į košę.
  • Sumuštiniai skanesni, kai patiekiami iškart po paruošimo, tačiau įdarą galite paruošti iš anksto ir laikyti šaldytuve iki 12 valandų.
  • Norint labiau išryškinti lašišos skonį, prieš dedant ant sumuštinio, ją galima apšlakstyti lašeliu aukščiausios kokybės alyvuogių aliejaus.

Ingredientai

    • šviesios duonos: 4 riekių
    • ridikėlių: 6 (didelių)
    • agurko: 1 (mažo)
    • kiaušinių: 3 (kietai virti)
    • svogūnų laiškų: kelių
    • krapų: kelių šakelių (papuošimui)
    • citrinos: griežinėlio
    • silpnai sūdytos lašišos: 50 gramų
    • varškės: 3 didelių šaukštų
    • majonezo: 1 šaukšto
    • šviežiai maltų pipirų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių visus nurodytus ingredientus (išskyrus lašišą, krapus, citriną ir šviežiai) smulkiai supjaustykite arba sutarkuokite su stambia (burokine) tarka.
  2. 2. Tuomet į susmulkintus produktus dėkite varškę, majonezą bei išmaišykite.
  3. 3. Paskrudinkite duoną.
  4. 4. Po to gautą masę tepkite ant skrebučio, uždėkite gabaliuką lašišos, pašlakstykite citrinos sultimis bei papuoškite krapų šakele. Pabarstykite šviežiai maltais pipirais. Skanaukite!

Valentina

Be žodžiu, tobulų tobuliausias receptas! Pagaminau pusryčiams, tai nejučia visus kiek tik padariau, viena ir suvalgiau:)))) na, taip skanu, kad nesinori dalintis;) Ačiū, už idėjos pasidalinimą!
Atsakyti
Tortilijos sumuštinis su vištiena ir chipotle padažu
(1)
Vasariški sumuštiniai rudeniškai dienai su rūkyta mėsa
(1)
Anytos sumuštiniai su krabų lazdelėmis
(1)
Sumuštiniai su šprotais
(3)