Sumuštiniai su tunu ir kiaušiniais

Autorius apie receptą

Sumuštiniai su tunu ir kiaušiniais – tai itin sotus, maistingas ir skanus pasirinkimas tiek pusryčiams, tiek greitai vakarienei ar užkandžiui. Šio patiekalo šaknys siekia Viduržemio jūros regioną, kur tunas ir alyvuogių aliejus jau seniai yra kulinarinės kultūros dalis. Šie sumuštiniai yra ne tik skanūs, bet ir puikus baltymų, sveikųjų riebalų bei skaidulų šaltinis. Jie puikiai tinka tiek kasdieniam stalui, tiek svečių vaišėms. 

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Batonas: galima naudoti grūdėtą duoną, pilno grūdo duoną arba prancūzišką bagetę.
  • Kiaušiniai: vietoje jų galima naudoti virtą vištienos krūtinėlę smulkintą mažais gabaliukais.
  • Tunas aliejuje: galima rinktis tuną savo sultyse arba net keptą lašišą.
  • Avokadai: galima pakeisti trintu avinžirnių humusu arba varškės ir jogurto mišiniu.
  • Mėlynieji svogūnai: puikiai tiks ir paprasti geltonieji arba laiškiniai svogūnai.
  • Krapai: galima keisti petražolėmis, bazilikais ar šviežiais kalendrais.
  • Česnakas: vietoje šviežio česnako galima naudoti česnako miltelius ar keptą česnaką.
  • Majonezas: galima rinktis graikišką jogurtą arba grietinę, jei norite mažiau kaloringo varianto.
  • Garstyčios: puikiai tiks Dižono garstyčios ar net švelnus krienų padažas.


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Kiaušinius verdant, į vandenį galima įpilti šlakelį acto – taip lukštas lengviau nusiims.
  • Batono riekes rekomenduojama skrudinti orkaitėje arba keptuvėje be riebalų – taip jos bus traškesnės.
  • Avokadą rinkitės gerai sunokusį, kad jo minkštimas būtų lengvai trinamas ir kremiškas.
  • Svogūnus prieš dedant į patiekalą galima perlieti verdančiu vandeniu – jie taps švelnesnio skonio.
  • Tuną gerai nuvarvinkite, kad sumuštiniai nebūtų per riebūs ir vandeningi.
  • Jei mėgstate aštresnį skonį, į masę galite įberti šiek tiek čili dribsnių ar įspausti lašelį citrinos sulčių.

Ingredientai

    • batonas: 4 riekių
    • kiaušiniai: 2
    • tunas aliejuje: 180 gramų
    • avokadai: 1
    • mėlynieji svogūnai: 0,5
    • krapai: kelių šakelių
    • česnakas: 1 skiltelės
    • majonezas: ~1-2 šaukštų
    • garstyčios: 1 arbatinio šaukštelio
    • druska: žiupsnelio
    • malti juodieji pipirai: žiupsnelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia kiaušinius išverdame.
  2. 2. Batono riekeles lengvai paskrudiname.
  3. 3. Išvirtus kiaušinius nulupame.
  4. 4. Kiaušinius sutarkuojame burokine tarka.
  5. 5. Tuną nuvarviname ir dedame į dubenį su kiaušiniais.
  6. 6. Avokadą perpjauname perpus ir išimame kauliuką.
  7. 7. Avokado minkštimą supjaustome nedideliais gabaliukais ir dedame į dubenį. Taip pat sudedame susmulkintus svogūnus, česnaką bei krapus.
  8. 8. Dubenėlyje sumaišome mėgstamą majonezą su garstyčiomis ir supilame į dubenį su produktais. Pagardiname druska ir pipirais. Išmaišome.
  9. 9. Gauta mase aptepame paskrudintas batono riekeles.
  10. 10. Patiekiame ir skanaujame!

Atsiliepimai

Vasariški sumuštiniai rudeniškai dienai su rūkyta mėsa
(1)