Nors daugelis ir įsivaizduoja, bet prancūziški pusryčiai nebūtinai turi susidėti iš sulčių, arbatos,
kruasanų ir uogienės. Sočiai ir labai skaniai dienos pradžiai idealiai tinka Croque Madame sumuštinis. Klasika, kuri bent mūsų mintimis nukelia prie Eifelio bokšto.
Ne tik architektūra, žmonės, gamta ir įvairiausi meno kūriniai, bet ir visa Prancūzijos virtuvė tiesiog dvelkia meile. Meilė kokybei, skoniui bei klasikiniams patiekalams, kurie pamilti visame pasaulyje. Esu vos vieną kartą buvusi Paryžiuje, bet padariau daug klaidų (neišmėginau daug jų maisto), tad sakiau, jei dar kartą apsilankysiu šias klaidas būtinai taisysiu ir ragausiu viską iš eilės. :)
Kaip jau minėjau, ne vien kruasanai garantuoja gerą dienos pradžią. Norint sočios romantikos, būtina pasigaminti Croque Madame sumuštinius. Kartą pamėgnus, norėsis laukti lėto savaitgalio ryto, kai bus galima vėl juos gaminti ir mėgautis. Šis sumuštinis gimė Paryžiuje ir dabar visoje Prancūzijoje valgomas ne tik pusryčiaujant, bet ir kaip užkandis tarp pietų bei vakarienės. Mums gal nėra taip įprasta valgyti sumuštinius ne pusryčiams, bet šio fakto galite nepamiršti, jei kada pasijausite labai sotūs.
Croque Madame yra
Croque Monsieur sumuštinio interpretacija, kurioje duoną, sūrį ir kumpį papildo Bechamel padažas bei lengvai pakeptas (arba be lukšto virtu) kiaušinis. Trumpai tariant, tai reiškia, kad moteriška patiekalo versija yra kaloringesnė, skanesnė ir, kaip nebūtų keista, verta kiekvienos suvalgytos kalorijos!
Duona. Tradiciškai Prancūzijoje šis patiekalas gaminamas su brioche duona, bet aš gamindama norėjau labiau rustic įvaizdžio ir pasirinkau šviežią ciabatta duoną. Rezultatas buvo tobulas! Taip pat įvairiuose interneto šaltiniuose teko matyti, kad daug kas naudoja tiesiog forminę sumuštinių duoną. Ir tai nėra blogai - viskas, kas skanu, Croque Madame idealiai tinka!
Kumpis. Tik prancūziškas virtas kiaulienos kumpis ir jokio kito. Jo dažniausiai reikia ieškoti gurmaniškose parduotuvėse. Bet nė kiek nesumeluosiu teigdama, kad net ir tokiam lengvai pagaminamam patiekalui tikrai verta pasirinkti pačius kokybiškiausius įmanomus ingredientus. Bus tikra skonių bomba! Croque Madame gaminau ir iš gurmaniškų produktų, ir iš pigesnių, randamų visuose didžiuosiuose prekybos centruose. Rezultatas tikrai labai skyrėsi, net nebuvo ką lyginti.
Sūris. Ir vėl, verta rinktis prancūzišką produkciją. Šiam sumuštiniui labiausiai tiks Emmental arba Gruyere sūriai.
Reklama
O dabar einame prie gamybos!