Pusryčių sumuštiniai su grūdėta varške, lašiša ir avokadu

2024-10-28 Autorius Karina - prie.puodu

Pusryčių sumuštiniai su grūdėta varške, lašiša ir avokadu
Šis skrebutis su grūdėta varške, lašiša ir avokadu – puikus subalansuotas derinys tarp gaivumo, švelnaus kremiškumo ir pikantiškumo. Grūdėta varškė su lašiša bei svogūnų laiškais suteikia subtilaus sūrumo, avokadas praturtina patiekalą sveikaisiais riebalais, o džiovinti pomidorai įneša malonaus rūgštumo ir švelnaus intensyvumo. Saulėgrąžos papildo šį patiekalą traškumu ir natūraliais aliejais. Skrebutis tinka kaip sotus ir energijos suteikiantis užkandis, puikiai derantis tiek prie rytinės kavos, tiek kaip sveikas pasirinkimas dienos metu.

Redaktorės Vaidos komentaras - labai gardūs ir labai maistingi pusryčiai ar popiečio užkandis. Paprastai ir greitai paruošiama, suderintos visos maisto grupės. Vietoj saulėgrąžų sėklų galima naudoti moliūgų sėklas arba lukštentas kanapių sėklas. 

Ingredientai

    • Tamsi ciabatta duona: 2 riekės
    • Grūdėta varškė: 100 g
    • Rūkyta ar sūdyta lašiša: šiek tiek 
    • Svogūnų laiškai: keli
    • Avokadas: 0,5 vnt.
    • Saulėje džiovinti pomidorai: 1-2 vnt.
    • Saulėgrąžos: šiek tiek
    • Druska: pagal skonį
    • Pipirai: pagal skonį

    Recepto paruošimas

  1. 1. Duoną paskrudinti.
  2. 2. Į dubenėlį sudėti grūdėtą varškę, pjaustytą lašišą, smulkintus svogūno laiškus.
  3. 3. Viską pagardinti druska, pipirais ir gerai išmaišyti.
  4. 4. Ant paskrudintos duonos tepti varškės masę.
  5. 5. Avokadą supjaustyti griežinėliais, saulėje džiovintus pomidorus pasmulkinti ir viską išdėlioti ant grūdėtos varškės.
  6. 6. Ant viršaus užberti saulėgrąžų sėklų.
Pusryčių sumuštiniai su grūdėta varške, lašiša ir avokadu
Recepto autorius prie.puodu

Atsakinėjama į Komentarą

Panini su Bri sūriu, rūkyta vištiena ir keptais obuoliais
(1)