Tuno paštetas - užtepėlė su kiaušiniais ir garstyčiomis

2025-03-24 Autorius oSkanu.lt

Tuno paštetas - užtepėlė su kiaušiniais ir garstyčiomis
Tuno paštetas - užtepėlė su kiaušiniais ir garstyčiomis yra nepaprastai skanus ir greitai paruošiamas patiekalas, kuris puikiai tinka pusryčiams, pietums ar vakarienei. Šis kreminis, aromatingas paštetas yra tobulas pasirinkimas, kai norite greitai paruošti maistingą užkandį. Garstyčios ir citrinos sultys suteikia gaivaus skonio, o česnakas prideda aromato gilumą. 

Galimos ingredientų alternatyvos
 

  • Jei neturite tuno gabalėlių savo sultyse, galite naudoti tuną aliejuje, tik būtinai gerai nusausinkite. Taip pat galite išbandyti lašišos konservus vietoj tuno, jei mėgstate įvairesnį skonį. 
  • Vietoje riebios grietinės tinka naudoti graikišką jogurtą arba maskarponės sūrį, kurie suteiks patiekalui kremiškumo. 
  • Jei nemėgstate aštrių garstyčių, galite naudoti saldesnes medaus garstyčias. 
  • Citrinos sultis galima pakeisti žaliosios citrinos (laimo) sultimis arba balzaminiu actu. 
  • Vietoje šviežio česnako galima naudoti česnako miltelius. 

Reklama
Ad Placeholder
Ad Placeholder


Patiekalo gaminimo patarimai
 

Kad paštetas būtų dar skanesnis, rekomenduojama kiaušinius virti tiksliai 8-9 minutes – taip trynys bus tinkamos konsistencijos. Sultis nuo tuno būtina gerai nuspausti, kad paštetas nebūtų per skystas. Jei mėgstate aštresnį skonį, galite padidinti garstyčių kiekį. Patiekalą rekomenduojama palaikyti šaldytuve bent 30 minučių, kad skoniai susijungtų, tačiau geriausiai jis skonis po 2-3 valandų. Šis paštetas išlieka šviežias šaldytuve iki 3 dienų, todėl galite pasigaminti didesnį kiekį. 

Ingredientai

    • tuno gabalėliai savo sultyse: 200 gramų
    • kiaušiniai: 2 (kietai virti)
    • riebi grietinė: 1 valgomojo šaukšto
    • garstyčios: 1 arbatinio šaukštelio
    • citrinos sultys: 1 arbatinio šaukštelio
    • česnakas: 1-2 skiltelių
    • druska
    • pipirai
    • prieskoninės žolelės (pagal skonį)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia kruopščiai nuspauskite visas sultis nuo tuno gabalėlių, naudodami sietelį arba tiesiog suspausdami konservų dėžutės turinį rankose.
  2. 2. Toliau reikės paruošti kiaušinius – juos būtina išvirti iki kietos būsenos (apie 8-9 minutes verdančiame vandenyje), tada atvėsinti ir nulupti.
  3. 3. Nuluptus kiaušinius supjaustykite didesniais gabalėliais, kad būtų lengviau sumalti.
  4. 4. Česnaką reikėtų nulupti ir susmulkinti prieš įdedant į maisto smulkintuvą.
  5. 5. Dabar sudėkite visus paruoštus ingredientus į maisto smulkintuvą: tuną, kiaušinius, riebią grietinę, garstyčias, citrinos sultis ir česnaką.
  6. 6. Pagardinsime druskos ir pipirų kiekiu pagal jūsų skonį, taip pat galite įdėti prieskoninių žolelių.
  7. 7. Įjungsite maisto smulkintuvą ir maišysite visus produktus, kol gausite vientisą, kremišką masę.
  8. 8. Jeigu masė atrodo per tiršta, galėsite įdėti dar šiek tiek grietinės.
  9. 9. Paruoštą tuno paštetą perkelsime į sandarų indą ir būtinai pastatysime į šaldytuvą maždaug 30 minučių, kad skoniai geriau susijungtų.
  10. 10. Skaniausia mėgautis šia užtepėle ant šviežios duonos, skrebučių arba kaip įdaru sumuštiniams.

Atsakinėjama į Komentarą

Makaronai su tunu ir pesto
(6)
Makaronai su tunu ir pomidorais
(1)
Storapadė pica su tunu ir mocarela
(1)
Tuno tortas su sluoksniuota tešla
(1)
Avinžirnių ir tuno salotos
(4)