Kartais įprasti virti kiaušiniai pusryčiams nusibosta, tada pradedu galvoti ir ieškoti naujų minčių, kaip juos paruošti kitaip. Šį kartą labai pasiteisinęs įdaras su tunu. Daug nepasakosiu, tik pasakysiu, kad išmėginti tikrai verta, nes skonis nuostabus. Ypatingai šis patiekalas tinka šventiniams stalams, piknikams ar tiesiog kaip sotus užkandis savaitgalio pusryčiams ar vakarienei. :)
Galimos ingredientų alternatyvos
- Vietoje konservuoto tuno savo sultyse galima naudoti šviežiai virtą arba keptą tuną, taip pat tiks ir konservuotas lašišos filė.
- Mėlynuosius svogūnus galima pakeisti raudonaisiais svogūnais arba šalotiniais svogūnais, kurie suteiks švelnesnį skonį.
- Jeigu neturite Dižono garstyčių, galite naudoti medaus garstyčias arba paprastas aštrias garstyčias.
- Majonezą galima pakeisti graikišku jogurtu, jei norite lengvesnio ir mažiau kaloringo varianto.
- Vietoje krapų galima naudoti petražoles, baziliką arba kalendra – priklausomai nuo jūsų skonio preferencijų.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Norint pasiekti geriausią rezultatą, kiaušinius reikėtų virti apie 10 minučių po užvirimo, tada iš karto panardinti į šaltą vandenį – taip juos bus lengviau nulupti ir išvengsite pilkų apnašų aplink trynį.
- Kad įdaras būtų kreminės konsistencijos, bet išlaikytų tekstūrą, rekomenduojama ne visiškai sutrinti ingredientus – palikite šiek tiek stambesnių gabalėlių, kurie suteiks patiekalui charakterį.
- Įdarytus kiaušinius galima paruošti iš anksto ir laikyti šaldytuve iki 24 valandų, tačiau prieš patiekiant verta leisti jiems pasiekti kambario temperatūrą – taip atsiskleis pilnas jų skonis.