Makaronai su kreminiu tuno padažu

2025-03-11 Autorius oSkanu.lt

Makaronai su kreminiu tuno padažu
Makaronai su kreminiu tuno padažu – tai tobulas pasirinkimas skubantiems, bet nenorintiems aukoti skonio. Šis itališkos virtuvės įkvėptas patiekalas yra puikus derinys tarp gaivumo ir sotumo, kuris patenkins visą šeimą. Subtilus cinamono prieskonis suteikia šiam klasikiniam patiekalui netikėtą, bet malonų akcentą, kuris išskiria jį iš kitų makaronų patiekalų. Minkšti makaronai, aplieti sodraus skonio padažu su tuno gabalėliais, šviežių bazilikų aromatu ir parmezano sūrio gaivumu – tai derinys, kurį norėsis kartoti vėl ir vėl.

Galimos ingredientų alternatyvos

Vietoje įprasto tuno galite naudoti lašišą arba krevetės, kurios suteiks kitokį, bet ne mažiau skanų skonį. Jei neturite grietinėlės, galite naudoti graikiškus jogurtus ar riešutų pieną tirštumo suteikimui. Bazilikų vietoje puikiai tiks ir petražolės, krapai ar raudonėliai. Makaronus galite rinktis pagal savo skonį – spagečiai, penne, farfalle ar net pilno grūdo makaronai puikiai derės su šiuo padažu. Parmezano sūrį galima pakeisti kietuoju sūriu ar feta.

Reklama
Ad Placeholder
Ad Placeholder


Patiekalo gaminimo patarimai

Geriausiam rezultatui makaronus virkite al dente – taip jie išlaikys savo tekstūrą ir geriau sugeria padažą. Jei norite, kad padažas būtų tirštesnis, virkite jį ilgiau arba pridėkite šaukštą miltų prieš supilant grietinėlę. Norėdami išgauti intensyvesnį skonį, galite pridėti šlakelį balto vyno prieš dedant pomidorus. Taip pat rekomenduojama naudoti aukštos kokybės alyvuogių aliejų, kuris suteiks patiekalui sodresnį skonį. Padažą ruoškite žemesnėje temperatūroje, kad grietinėlė nesusigumuliuotų.

Ingredientai

    • švieži makaronai: 1 saujos
    • tunas: 1 skardinės (vandenyje)
    • pomidorai: 3
    • svogūnai: 1 (nedidelio)
    • česnakas: 1 skiltelės (didelės)
    • maltas cinamonas: 1 arbatinio šaukštelio
    • vanduo: 0,5-1 stiklinės
    • druska
    • pipirai
    • grietinėlė: 100 mililitrų (arba pagal skonį)
    • džiovintas bazilikas: 2 šaukštų
    • citrinos sultys
    • parmezano sūris

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių supjaustome svogūną ir česnaką.
  2. 2. Sudedame svogūną ir česnaką į karštą keptuvę su alyvuogių aliejumi suberiame cinamoną ir troškiname maždaug 5 minutes ant vidutinio kaitrumo ugnies.
  3. 3. Susmulkiname pomidorus ir sudedame į keptuvę, sudedame tuną, vandenį, druską bei pipirus. Troškiname maždaug 10 minučių keptuvėje.
  4. 4. Supilame grietinėlę ir bazilikus, pagardiname druska bei pipirais. Patroškiname maždaug 5 minutes.
  5. 5. Per tą laiką, išverdame makaronus pagal instrukcijas nurodytas ant pakuotės.
  6. 6. Kai jau makaronai išvirti, sudedame į lėkštę, užpilame tuno padažą ant viršaus, užlašiname šviežių citrinų sulčių ir pabarstome parmezano sūrio.
  7. 7. Patiekiame ir skanaujame!
Makaronai su kreminiu tuno padažu

Atsakinėjama į Komentarą

Makaronai su lašiša ir krevetėmis
(1)
Makaronai su grietinėle ir česnakinėmis krevetėmis
(1)
Udon makaronai su shimeji grybais ir vištiena
(1)