Makaronai su jūros gėrybių, šoninės ir grietinėlės padažu

2024-02-02 Autorius Ingrida - Kviečiu į virtuvę

Makaronai su jūros gėrybių, šoninės ir grietinėlės padažu
Tokie makaronai su jūros gėrybėmis ir šoninės bei grietinėlės padažu idealiai tinka tobulai vakarienei. Visada gaminu šitaip, kai noriu pasilepinti ir šeimą palepinti. Paruošimas labai paprastas, o skonis be galo geras. Taip pat didžiulis pliusas yra tas, kad viskas pasigamina be galo greitai, užtruksite iki 20 minučių ir vakarienė jau bus paruošta. Tokiomis dienomis, kai nėra laiko arba nesinori sukiotis ilgai virtuvėje, tai šis patiekalas yra tikrų tikriausias išsigelbėjimas. Mėginkite! 

Ingredientai

    • jūros gėrybių mišinys: 200 gramų (mano mišinyje: kalmarai, midijų mėsa, moliuskai, aštuonkojai, krevetės)
    • makaronai: 100 gramų
    • šalto rūkymo šoninė: 80 gramų (naudoju iškart plonai pjaustytą)
    • česnakas: 2 skiltelių
    • grietinėlė: 200 mililitrų
    • karis: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • čili dribsniai: žiupsnio
    • druska: pagal skonį

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje.
  2. 2. Tuomet šoninę supjaustykite plonais, mažais gabaliukais.
  3. 3. Tada šoninę pakepinkite, kol gražiai apskrunda.
  4. 4. Česnako skilteles nulupkite ir susmulkinkite.
  5. 5. Suberkite ant šoninės. Pakepinkite, kol pasklinda nuostabus aromatas.
  6. 6. Sudėkite jūros gėrybių mišinį, supilkite grietinėlę, berkite druską ir kario prieskonius.
  7. 7. Patroškinkite maždaug 5-7 minutes.
  8. 8. Po to sudėkite makaronus, viską gerai išmaišykite ir pakaitinkite keletą minučių.
  9. 9. Pabarstykite čili dribsniais. Dėkite į lėkštes ir lepinkitės skania vakariene!
Makaronai su jūros gėrybių, šoninės ir grietinėlės padažu
Lęšių makaronai su baklažanais, paprikomis ir pievagrybiais
(1)
Kiniškos salotos su krevetėmis ir ryžių makaronais
(1)