15 minučių žaliųjų daržovių makaronai su špinatų ir žirnelių padažu (vegan)

2025-05-07 Autorius oSkanu.lt

15 minučių žaliųjų daržovių makaronai su špinatų ir žirnelių padažu (vegan)
Šie 15 minučių žaliųjų daržovių makaronai su špinatų ir žirnelių padažu yra tikras išsigelbėjimas tiems, kurie ieško greito, skanaus ir sveiko patiekalo. Šis receptas ne tik leidžia sunaudoti suvytusias lapines daržoves iš šaldytuvo, bet ir suteikia galimybę mėgautis gardžiu, augaliniu maistu be didelių pastangų. Padažo skonis švelniai primena žalią pesto, tačiau yra lengvesnis ir gaivesnis. Tai puikus pasirinkimas tiek pietums, tiek vakarienei, ypač tiems, kurie stengiasi valgyti daugiau daržovių ir mažinti maisto švaistymą. Vienas didžiausių šio recepto privalumų - jį paruošite per tiek laiko, kiek reikia išvirti makaronus, o indų plauti liks minimaliai, nes viskas ruošiama viename puode. 

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Makaronai: galima naudoti tiek tradicinius kvietinius, tiek pilno grūdo, speltų ar net be glitimo ryžių makaronus.
  • Šaldyti žirneliai: puikiai tiks ir šaldytos edamame pupelės ar cukriniai žirneliai.
  • Lapinės daržovės: špinatus galima keisti rukola, burokėlių lapais, mangoldais ar net salotų mišiniu.
  • Česnakas: vietoje šviežio česnako galima naudoti keptą česnaką švelnesniam skoniui.
  • Alyvuogių aliejus: galima keisti avokadų ar švelnaus skonio saulėgrąžų aliejumi.
  • Bazilikas: tiks ir petražolės ar kalendra, jei norisi pakeisti aromatą.
  • Itališkos žolelės: galima naudoti Provanso žolelių mišinį ar tiesiog džiovintą raudonėlį ir čiobrelį.


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Naudokite makaronų virimo vandenį padažui – jis suteikia kremiškumo.
  • Jei padažas per tirštas, įpilkite dar šlakelį virimo skysčio.
  • Norėdami sodresnio skonio, į padažą galite įmaišyti šaukštą maistinių mielių dribsnių.
  • Padažą galite ruošti iš anksto ir laikyti šaldytuve iki 3 dienų.
  • Patiekiant galima pabarstyti skrudintais riešutais ar sėklomis dėl tekstūros.

Ingredientai

    • Makaronai: 240 g
    • Šaldyti žirneliai: 80 g
    • Lapinės daržovės (špinatai, rukola ar kt.): apie 60 g
    • Česnako skiltelės: 2 vnt.
    • Alyvuogių aliejus: 2 v.š.
    • Šviežias bazilikas: keli lapeliai
    • Itališkų prieskoninių žolelių mišinys: 1 a.š.
    • Druska: pagal skonį
    • Juodieji pipirai: pagal skonį

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia į didelį puodą įpilkite vandens, užvirinkite ir pasūdykite. Suberkite makaronus ir virkite pagal instrukcijas ant pakuotės, kol taps „al dente“ tekstūros.
  2. 2. Likus 2 minutėms iki makaronų virimo pabaigos, į tą patį puodą suberkite šaldytus žirnelius ir pasirinktąsias lapines daržoves. Taip jos greitai apvirs ir suminkštės.
  3. 3. Naudodami kiaurasamtį, atsargiai išgriebkite žirnelius ir daržoves į maisto smulkintuvą. Į tą patį indą sudėkite nuluptas česnako skilteles, alyvuogių aliejų, šviežio baziliko lapelius, itališkas žoleles, įberkite druskos ir pipirų pagal skonį.
  4. 4. Įpilkite vieną samtelį makaronų virimo vandens, kuris suteiks kremiškumo, ir viską gerai sutrinkite iki vientisos, švelnios konsistencijos. Jei padažas atrodo per tirštas, galite įpilti dar šiek tiek skysčio.
  5. 5. Kai makaronai bus išvirę, nupilkite vandenį ir tuoj pat į puodą supilkite paruoštą žaliąjį padažą. Viską kruopščiai išmaišykite, kad makaronai tolygiai pasidengtų padažu.
  6. 6. Leiskite patiekalui pastovėti puode apie 5 minutes, kad skoniai gerai susijungtų.
  7. 7. Patiekite su mėgstamais priedais: šviežiomis daržovėmis, riešutais ar tarkuotu veganišku sūriu.
Spageti makaronai su midijomis, grietinėle ir vynu
(8)
Keto konjac makaronai su tofu
(1)
Makaronai su tunu ir pomidorais
(1)