Makaronai su grietinėlės ir sūrio padažu

Autorius apie receptą

Labai mėgstu šį makaronų receptą, nes jam reikia vos 6 ingredientų. O rezultatas gaunasi labai puikus. Šis receptas puikiai tinka tiek kasdienei vakarienei, tiek savaitgalio pietums su šeima. Paprasti ingredientai, kuriuos tikriausiai jau turite namuose, virsta itin gardžiu patiekalu, kuris pradžiugins net išrankiausius valgymo entuziastus. Rūkytas vištienos kumpelis suteikia patiekalui sotumo, o grietinėlės ir lydyto sūrelio derinys sukuria nepaprastai švelnų ir sodrų padažą, kuris tobulai apgaubia kiekvieną makaronų kąsnelį. 

Galimos ingredientų alternatyvos 

  • Jei neturite rūkyto vištienos kumpelio, galite naudoti paprastą virtą vištieną, kalakutienos kumpį arba net šoninę
  • Vegetarams rekomenduojama vištienos kumpelį pakeisti kepintais grybais arba cukinija
  • Grietinėlę galima pakeisti kokosų pienu, jei ieškote lengvesnės alternatyvos, arba tiesiog naudoti liesesnę grietinėlę. 
  • Lydyto sūrelio vietoje tinka ir mocarela, parmezanas arba net feta sūris, kuris suteiks šiek tiek kitokį, bet ne mažiau gardų skonį. 
  • Jei neturite bazilikų ar čiobrelių, galite naudoti petražoles, krapus arba rozmarinus. 

Reklama


Patiekalo gaminimo patarimai
 

  • Makaronus visada virkite al dente, tai yra truputį kietesnius, nes jie dar papildomai suminikštės padaže. 
  • Prieš supilant makaronus į padažą, pasilikite šiek tiek virimo vandens – jei padažas pasirodys per tirštas, įpilkite šiek tiek makaronų virimo vandens, kuris padės išgauti tobulą padažo konsistenciją. 
  • Jei mėgstate intensyvesnį skonį, galite į padažą įdėti truputį česnako arba smulkiai pjaustytų svogūnų. 
  • Patiekalo skonis dar labiau praturtės, jei prieš patiekiant apibarstykite šviežiai maltais juodaisiais pipirais. 

Ingredientai

    • mėgstamų makaronų: 100 gramų
    • rūkyto vištienos kumpelio: 50 gramų
    • grietinėlės: 100 mililitrų
    • lydyto sūrelio: 50 gramų
    • bazilikų: žiupsnelio
    • čiobrelių: žiupsnelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia mėgstamus makaronus suberiame į verdantį pasūdytą vandenį.
  2. 2. Per tą laiką, kol makaronai verda supjaustome rūkytą vištienos kumpelį ir suberiame į keptuvę su įkaitintu sviestu (sviesto įdedame ne daugiau nei mažą šaukštelį).
  3. 3. Maždaug minutę apkepame ir supilame grietinėlę.
  4. 4. Palaukiame, kol grietinėlė įkais ir sudedame lydytą sūrelį.
  5. 5. Kaitiname ant mažos ugnies ir maišome, kol sūrelis ištirps.
  6. 6. Po to įberiame bazilikų bei čiobrelių.
  7. 7. Galiausiai į padažą suberiame makaronus ir išmaišome.
  8. 8. Jeigu reikia, įberiame druskos.
  9. 9. Patiekiame ir skanaujame!

Atsiliepimai

Aš Krabas

Labai skanūs makaronai
Atsakyti

Aš Ryklys

As irgi bandziau man patiko!
Kreminiai makaronai su tigrinėmis krevetėmis ir vynu
(1)
Tailandietiški makaronai su vištiena
(1)