Soba makaronų sriuba su pievagrybiais, šaldytomis stir fry daržovėmis ir kokosų pienu

2021-11-23 Autorius oSkanu.lt

Soba makaronų sriuba su pievagrybiais, šaldytomis stir fry daržovėmis ir kokosų pienu
Aš pati labai mėgstu Azijos virtuvę. Kokosai, laimas, karis.. Tiesiog šventė savo namuose! Kokosų pieną aš tikriausiai naudoju visur kur įmanoma: desertuose, sriubose, troškiniuose. Patiekalams jis visada prideda lengvo saldumo bei labai malonios, kreminės tekstūros.

Rytietiški patiekalai man pačiai tai visapusiškas džiaugsmas. Visiškai nekasdieniniai skoniai, nerealūs kvapai bei didžiulis malonumas akims. Šįkart gaminau labai skanią sriubą su kokosų pienu bei soba makaronais. Jie savyje turi mažiau kalorijų nei spagečiai, o yra tikrai ne mažiau skanūs. Rekomenduoju pamėginti!

Ingredientai

    • soba makaronai: 150 gramų (naudoju "Vitasia" prekės ženklo)
    • alyvuogių aliejus: 1 valgomojo šaukšto
    • porai: 1
    • rudieji pievagrybiai: 250 gramų
    • šaldytos stir fry daržovės: 100 gramų
    • česnakas: 2 skiltelių
    • tarkuotas imbieras: 1 valgomojo šaukšto
    • kario prieskoniai: 2 valgomųjų šaukštų
    • kokosų pienas: 400 mililitrų
    • sojų padažas: 2 valgomųjų šaukštų
    • laimo vaisiaus sultys: 1 valgomojo šaukšto
    • sultinys: 3 puodelių
    Papuošimui:
    • kalendra
    • svogūnų laiškai
    • sezamų sėklos

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia išvirkite soba makaronus pagal instrukcijas nurodytas ant pakuotės (aš pati viriau 3 minutes).
  2. 2. Puode įkaitinkite alyvuogių aliejų, suberkite susmulkintą porą ir pievagrybius, viską maišydami kepinkite maždaug 6-8 minutes.
  3. 3. Tada suberkite susmulkintą česnaką su imbieru, kario prieskonius ir šaldytas daržoves. Pakepinkite dar kelias minutes.
  4. 4. Į puodą supilkite kokosų pieną kartu su laimo vaisiaus sultimis ir sojų padažu, Išmaišykite, įpilkite sultinį ir leisite užvirti.
  5. 5. Sriubai užvirus, sumažinkite kaitrą ir virkite dar maždaug 5 minutes.
  6. 6. Soba makaronus dėkite į dubenėlius, juos užpilkite sriuba. Papuoškite šviežia kalendra, svogūnų laiškais ir sezamų sėklomis.
  7. 7. Labai svarbu makaronus tiesiog užpilti jau pasiruošta sriuba, pervirti jų tikrai nerekomenduoju. Makaronai privalo išlikti standūs ir vos vos kietoki. Skanaus!
Gazpacho - šalta pomidorų sriuba
(8)
Tiršta grybų sriuba su bulvėmis
(1)
Trinta geltonų paprikų sriuba
(4)
Laksa su krevetėmis (aštri makaronų sriuba)
(2)