Spaghetti bolognese - spagečiai su "Bolonijos" padažu iš jautienos faršo, patiekti su sūriu, tikrų tikriausia klasika, kurią gamina daugelis pasaulyje.
Spagečiai su "Bolognese" padažu - man asmeniškai vienas iš pačių skaniausių makaronų patiekalų. O va mano dukra, šio patiekalo užsimano bene kiekvieną savaitę.
Patarimai ir pastebėjimai. Aš šį padažą verdu lygiai vieną valandą. Spageti makaronų aš įprastai verdu mažiau, kad būtų kuo daugiau padažo.
Visada gaminu su malta neriebia jautiena (ne riebesne nei 20 procentų). Jeigu pasirinksite virti su riebesne mėsa, tai išsiskirs ganėtinai daug riebalų (rekomenduočiau juos nupilti), nes kitaip bus kiek per riebu.
Sudėtingumas. Tikrai nesudėtingai paruošiama.
Mano recepto ir skonio vertinimas. 5/5. Tikrai fantastika, būtinai kartosiu ir ateityje. Gaminau jau daugybe kartų, receptas niekada nenuvilia.
Galimos ingredientų alternatyvos
Reklama
- Vietoje jautienos faršo galite naudoti kiaulienos, kalakutienos faršą arba jų mišinį. Taip pat tinka vegetariški alternatyvos, kaip lęšiai ar sojos faršas.
- Nesant saliero stiebų, galima naudoti morkas arba paprikos.
- Parmezano sūrį galima pakeisti pekorino arba grana padano sūriu.
- Jautienos sultinį galima pakeisti daržovių arba vištienos sultiniu.
- Vietoje alyvuogių aliejaus galima naudoti sviestą arba rapsų aliejų.
- Jei namuose neturite šviežių bazilikų, galite naudoti džiovintus bazilikus arba kitus žalumynus kaip petražoles ar krapus.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Aš šį padažą verdu lygiai vieną valandą, tai optimalus laikas, per kurį atsiskleidžia visi ingredientų skoniai ir padažas įgauna idealią konsistenciją. Spagečių įprastai verdu mažiau nei nurodyta pakuotėje, kad būtų kuo daugiau padažo kiekvienam makaronui - taip patiekalas būna dar skanesnis.
- Visada rekomenduoju gaminti su malta neriebia jautiena (ne riebesne nei 20 procentų). Jeigu pasirinksite virti su riebesne mėsa, tai išsiskirs ganėtinai daug riebalų (rekomenduočiau juos nupilti), nes kitaip patiekalas bus kiek per riebus.
- Dar vienas svarbus patarimas - bolonijos padažą galima paruošti iš anksto, net dieną prieš. Stovėdamas šaldytuve, padažas tik pagerėja, nes skoniai dar labiau susilieja. Taip pat šį padažą galima užšaldyti ateičiai, jis puikiai išlieka iki 3 mėnesių.
Agnė
Atsakyti
vaidas
Atsakyti