Tofu stir fry su ryžių makaronais, daržovėmis ir pievagrybiais 🍜🥢

2025-03-26 Autorius oSkanu.lt

Tofu stir fry su ryžių makaronais, daržovėmis ir pievagrybiais 🍜🥢
 Šis nuostabus azijietiškas „Tofu stir fry su ryžių makaronais, daržovėmis ir pievagrybiais" yra tobulas pasirinkimas užimtiems žmonėms, ieškantiems greito, bet maistingo vegetariško patiekalo. Šis spalvingas ir aromatingas patiekalas apjungia švelnų tofu, traškias daržoves ir šilkinius ryžių makaronus, visa tai aplieta gardžiu teriyaki-sojos padažu su subtiliu imbiero prieskoniu. Tai puikus būdas į savo mitybą įtraukti daugiau augalinės kilmės baltymų ir įvairių daržovių.

Galimos ingredientų alternatyvos
 

  • Vietoje tofu galite naudoti tempeh arba seitan produktus vegetariškam variantui, arba vištieną ar jūros gėrybes, jei nesate vegetaras.
  • Ryžių makaronus galima pakeisti įprastais kviečių makaronais, grūdėta soba ar udon makaronais.
  • Jei neturite saldžiosios paprikos, galite naudoti cukinijas arba baklažaną.
  • Vietoje pievagrybių tinka voveraitės, šitakė ar baravykai.
  • Neturint teriyaki prieskonių, galima naudoti azijietiškų prieskonių mišinį arba patys sumaišyti iš česnako miltelių, imbiero, juodųjų pipirų ir šiek tiek cinamono.
  • Sojos padažą galima pakeisti tamari arba kokosų aminos padažu (mažiau sūrūs ir be gliuteno).


Reklama
Ad Placeholder
Ad Placeholder

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Siekiant geriausio rezultato, tofu prieš kepimą rekomenduojama nusausinti – įvyniokite į popierinį rankšluostį ir uždėkite svorį 15-20 minučių.
  • Visus ingredientus supjaustykite panašaus dydžio gabaliukais, kad jie keptu vienodai.
  • Kepkite ant didelio karščio trumpai, kad daržovės išliktų traškios ir neprarastų maistinių medžiagų.
  • Ryžių makaronus geriausia virti šiek tiek trumpiau nei nurodyta ant pakuotės – jie bus al dente ir nesuirs maišant su padažu.
  • Padažą galite paruošti iš anksto ir laikyti šaldytuve iki 3 dienų.

Ingredientai

    • Tofu: 400 g
    • Saldžioji paprika: 1/2 vnt. (apie 100 g)
    • Morka: 1 vidutinio dydžio (apie 80 g)
    • Poras: 1/3 vnt. (apie 50 g)
    • Pievagrybiai: 4-5 vnt. (apie 100 g)
    • Imbieras: 2 cm gabalėlis (apie 10 g)
    • Santa Maria teriyaki prieskoniai: 2 arbatiniai šaukšteliai
    • Ryžių makaronai: 200 g
    Padažui:
    • Sojos padažas: 2 šaukštai
    • Citrinų sultys: 1 šaukštas
    • Rudasis cukrus: 1 šaukštas
    • Krakmolas: 1 arbatinis šaukštelis

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia paruoškite tofu – nusausinkite jį popieriniais rankšluosčiais, tada supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais ir apibarstysite Santa Maria teriyaki prieskonių mišiniu iš visų pusių. 🧂
  2. 2. Tuo metu, kai tofu marinuojasi, imkitės daržovių paruošimo. Saldžiąją papriką būtina nuplauti, išimti sėklas ir supjaustyti plonomis juostelėmis. Morką nuvalykite ir supjaustote taip pat plonomis juostelėmis arba naudodami daržovių skutiklį padarykite plonas juosteles. 🥕
  3. 3. Porą kruopščiai nuplaunate, pašalinate viršutinį sluoksnį ir supjaustote plonais griežinėliais. Pievagrybius reikia nuvalyti drėgnu popieriniu rankšluosčiu ir supjaustyti vidutinio storio griežinėliais.
  4. 4. Imbierą nuskuskite ir susmulkinkite labai mažais kubeliais arba sutarkuokite stambia tarka.
  5. 5. Dabar pradėkite kaitinti didelę keptuvę ant vidutinio-didelio karščio, įpilkite šaukštą aliejaus (sezamų arba rapsų). Kai aliejus įkaista, dėsite tofu kubelius ir kepsite juos apie 2-3 minutes, kol gražiai apskrus iš visų pusių.
  6. 6. Vėliau į keptuvę su tofu sudėsite visas paruoštas daržoves ir imbierą. Viską maišydami kepkite dar 2-3 minutes, kol daržovės tampa traškios, bet išlieka ryškių spalvų.
  7. 7. Kol daržovės kepa, užvirinkite vandenį kitame puode ir išviriate ryžių makaronus pagal instrukciją ant pakuotės. Paprastai tai užtrunka 3-4 minutes. Išvirusius makaronus būtina perkošti ir perplauti šaltu vandeniu, kad nesuliptų.
  8. 8. Mažame dubenėlyje sumaišote padažo ingredientus: sojos padažą, citrinų sultis ir rudąjį cukrų. Krakmolą išmaišote su 2 šaukštais šalto vandens ir įmaišote į padažo mišinį.
  9. 9. Į keptuvę su daržovėmis ir tofu įpilate paruoštą padažą. Maišydami kaitinkite, kol padažas pradės tirštėti (apie 1 minutę).
  10. 10. Išvirtus ir nusausintus ryžių makaronus sudėkite į keptuvę su daržovėmis ir padažu. Viską atsargiai išmaišykite, kad makaronai tolygiai pasidengtų padažu ir susimaišytų su daržovėmis.
  11. 11. Prieš patiekdami, leiskite patiekalui pastovėti uždengus 1-2 minutes, kad skoniai geriau susijungtų.
Tofu stir fry su ryžių makaronais, daržovėmis ir pievagrybiais 🍜🥢

Atsakinėjama į Komentarą

Nasi Goreng receptas - Indonezietiški kepti ryžiai
(1)
Kepti japoniški baklažanai
(2)
Minkštas cukinijų kugelis
(26)
Baklažanų ikra - užtepėlė
(2)