Tai labai pikantiškas varškės apkepas su daržovėmis. Kai atsibosta (o gal tiksliau reikėtų sakyti, kai nesinori saldžiai) gaminti saldų tradicinį varškės apkepą su razinomis, pasirenku gaminti šį su morkomis ir žirneliais. Jis man labai tinka tomis dienomis, kai visai nesinori mėsos arba jos norisi suvalgyti mažiau. Taigi, pasigaminkite skaniems pietums ar vakarienei apkepą be mėsos.
1. Iš pradžių morkas bei žirnelius apkepiname svieste, pagardiname druska ir prieskoninėmis žolelėmis.
2. Tuomet į varškę įmušame kiaušinius bei išmaišome.
3. Krečiame apkepintas bei atvėsintas daržoves.
4. Viską dar kartelį permaišome.
5. Jei masė gaunasi per skysta, įdedu vieną šaukštą kukurūzų krakmolo (galite ir bulvių krakmolo, miltų arba manų, bet ko, kas truputį padėtų masei sutvirtėti).
6. Tada kepkite vidutinio kaitrumo orkaitėje maždaug pusvalandį.
7. Patiekite ir skanaukite!
8. Rekomendacija: Daugiau varškės apkepų receptų rasite: Varškės apkepai.
Aldona
Įdomu ir labai skanu. Ačiū už receptą. :)
Atsakyti
Aldona
Atsakyti