Jūs tik pasižiūrėkite koks spalvingas gaunasi šis vištienos apkepas. Skonio aspektu jis tikrai vertas viso Jūsų dėmesio. Man labai patiko, artimiausiu metu kartosiu, nes pranoko visus pirminius lūkesčius. :)
1. Iš pradžių vištienos krūtinėlę bei raudonąją papriką supjaustome stambesniais kubeliais.
2. Suberiame maltas paprikas, kuminą, pagardiname pagal savo skonį druska ir maltais juodaisiais pipirais bei viską gerai išmaišome.
3. Tuomet keptuvėje įkaitiname šlakelį aliejaus.
4. Sudedame vištieną su paprika. Kepame ant stipresnės ugnies maždaug 8 minutes arba tol, kol vištienos gabaliukai bus iškepę.
5. Po to kepimo indą išklojame su kepimo popieriumi, sudedame iškeptą vištieną, suberiame juodąsias pupeles, kukurūzus, jelapeną, į keturias dalis perpjautus vyšninius pomidoriukus ir užberiame fermentinio sūrio. Kepame iki 230 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje iki kol sūris išsilydys bei apskrus.
6. Kiaulienos šoninę supjaustome šiaudeliais, apskrudiname sausoje keptuvėje bei perdedame ant popierinio virtuvinio rankšluoščio, kad susigertų nereikalingas riebalų perteklius.
7. Galiausiai ant iškepusio apkepo užberiame šoninę bei iškart patiekiame. Skanaujame!
8. Rekomendacija: Daugiau vištienos apkepų receptų rasite: Vištienos apkepai.