Vištienos krūtinėlės guliašas su ryžiais, morkomis ir žirneliais

2018-05-16 Autorius Odeta Kudopčenkienė - Samčio užrašai

Vištienos krūtinėlės guliašas su ryžiais, morkomis ir žirneliais
Šį kartą Jums noriu pristatyti tikrą tinginių patiekalą - vištienos krūtinėlės guliašą (troškinį) su ryžiais, kurį labai noriai valgo tiek vaikai, tiek suaugusieji. Kaip jau supratote, šio patiekalo didžiausias pliusas, kad ilgai nereikės stovėti prie viryklės, nes jis yra ganėtinai greitai paruošiamas. Tuo pačiu jis yra tikrai sveikas, nes gaminame iš paukštienos ir kitų naudingų ingredientų, jame nėra jokių padažų, kuriuose būtų daug kalorijų. 

Aš asmeniškai šį patiekalą labiausiai mėgstu ruošti tada, kai už lango pradeda gerėti orai ir vis mažiau norisi būti namie ir pabūti lauke. Kažkur pasivaikščioti ar tiesiog kieme paskaityti knygą. Juk kartais reikia atrasti laiko ir kitiems hobiams, o ne tik sukiotis virtuvėje eksperimentuojant su įvairiausiais patiekalais. Pamėginkite pasigaminti ir Jūs, gal taip pat įtrauksite šį labai skanų patiekalą, tiems kartams, kai neturėsite daug laiko gamybai. :)

Ingredientai

    • aliejus: 1 šaukšto
    • svogūnai: 1 (didelio)
    • morkos: 1
    • vištienos krūtinėlių filė: 500 gramų
    • "Basmati" ryžiai: 300 gramų
    • vištienos sultinys: 500 mililitrų
    • žalieji žirneliai: 1 saujos
    • Kajeno paprikos: 0,25 šaukštelio
    • raudonėlis: 1 šaukštelio
    • druska: pagal skonį
    • citrininiai pipirai: pagal skonį
    • citrinos: 1

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių keptuvėje įkaitinkite aliejų.
  2. aliejus įkaitintas keptuvėje
  3. 2. Apkepinkite susmulkintus svogūnus ir sutarkuotą morką, kol suminkštės.
  4. 3. Tuo tarpu, kol daržoves kepa, maždaug vieno kąsnio dydžio gabalėliais supjaustykite vištieną, sudėkite ją į keptuvę šalia daržovių bei lengvai pakepinkite.
  5. 4. Tuomet sudėkite į keptuvę ryžius, suberkite Kajeno paprikas, raudonėlius, citrininius pipirus, užpilkite sultiniu, išmaišykite bei uždengusios dangčiu troškinkite, kol ryžiai išvirs ir neliks skysčio. Jei ryžiai vis dar gana kieti, bet skysčio nebėra, dar įpilame vandens ar sultinio.
  6. 5. Likus maždaug kelioms minutėms iki troškinimosi pabaigos, suberiame žirnelius bei išmaišome. Beriame druskos bei dar kartelį išmaišome.
  7. 6. Baigus troškintis paliekame dar kelioms minutėms uždengtą.
  8. 7. Prieš patiekdamos pagardiname citrina. Skanaujame!
  9. guliašas iš vištienos krūtinėlės su ryžiais, morkomis ir žirneliais
  10. 8. Rekomendacija: Daugiau guliašų receptų rasite: Guliašo receptai.
Vištienos krūtinėlės guliašas su ryžiais, morkomis ir žirneliais
Troškinta triušiena citrininiame grietinėlės padaže
(2)
Vištienos ir moliūgų troškinys / karis su paprikomis
(3)