Kepti vištienos gabalėliai, arba kaip jie dar vadinami angliškai "chicken nuggets", yra vienas populiariausių greitojo maisto patiekalų visame pasaulyje. Šis patiekalas yra ypatingai mėgstamas vaikų, tačiau ir suaugusieji negali atsispirti traškiems, sultingiems ir gardžiai paruoštiems vištienos kąsneliams. Nors daugelis šį patiekalą perka greito maisto restoranuose, namuose pagaminti vištienos gabalėliai yra daug sveikesni, maistingesni ir, svarbiausia, žinote tiksliai, iš ko jie pagaminti. Šis tradicinis receptas suteiks jūsų namuose pagamintiems vištienos gabalėliams tobulą tekstūrą – traškų paviršių ir sultingą vidų. Jūs galite patiekti juos kaip užkandį, pagrindinį patiekalą su daržovėmis arba kaip puikų patiekalą vaikų gimtadienio šventėje. Šie namų gamybos kepti vištienos gabalėliai garantuotai taps jūsų šeimos mėgstamiausiu patiekalu.
Galimos ingredientų alternatyvos
Jei norite eksperimentuoti, vietoj paprastų miltų galite naudoti pilno grūdo kvietinius miltus arba kukurūzų miltus, kurie suteiks kitokį skonį ir traškumą. Džiūvėsėlius galima pakeisti avižiniais dribsniais, sutrupintais kukurūzų traškučiais arba smulkintais riešutais, jei ieškote originalesnio skonio. Vietoj vištienos krūtinėlės galima naudoti vištienos šlaunelių mėsą, kuri yra sultingesnė, arba kalakutienos filė, jei norite liesesnio varianto. Prieskonių mišinį galite papildyti česnako milteliais, rūkytos paprikos prieskoniais arba itališkais žolelių mišiniais, kurie suteiks papildomo aromato.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai Norėdami užtikrinti, kad kepti vištienos gabalėliai būtų tobuli, supjaustykite vištieną vienodo dydžio gabalėliais – tai užtikrins, kad visi gabalėliai iškeps tolygiai. Prieš kepimą leiskite paruoštiems gabalėliams pastovėti šaldytuve apie 30 minučių, tai padės džiūvėsėliams geriau prilipti prie mėsos. Kepimo metu stebėkite aliejaus temperatūrą – ji turėtų būti apie 170-180°C, kad vištiena iškeptų tolygiai ir nesusidarytų perdaug riebalų. Jei norite dar traškesnio rezultato, galite apvolioti vištienos gabalėlius miltų, kiaušinio ir džiūvėsėlių mišinyje du kartus.
Visame patiekale yra apie 1850 kalorijų. Vienoje porcijoje (apytiksliai 6-7 vištienos gabalėliai) yra maždaug 462 kalorijos. Tikslus kalorijų kiekis gali skirtis priklausomai nuo naudojamų ingredientų ir kepimo būdo.
Vilma Kriaučiūnienė
Atsakyti
L
Atsakyti
Sudas
Atsakyti
L bozo
anciasnapis
Atsakyti