Tortilijos suktinukas su traškia vištiena, iceberg salotomis ir svogūnais yra tobulas pasirinkimas greitam, bet sočiam užkandžiui ar lengviems pietums. Šis skanėstas sužavi savo paprastumu ir tuo pačiu neįtikėtinu skonių deriniu. Traški vištiena, gaivios salotos ir ryškaus skonio svogūnai susivynioja į minkštą tortiliją, o viską apjungia ypatingas Wowmama chilli padažas, kuris pakelia patiekalą į visiškai naują lygį. Suktinukas gali būti ruošiamas tiek iš likusių vakarykščių patiekalų, tiek iš naujai paruoštų produktų. Šis receptas yra puikus sprendimas tiems, kurie vertina greitą paruošimą, bet nenori aukoti skonio. Tortilijos suktinukai yra universalūs – juos galima patiekti tiek pietums, tiek vakarienei, o su tinkamais priedais jie tampa puikiu pasirinkimu net ir šventiškam stalui.
Galimos ingredientų alternatyvos
Tortilijos suktinuko grožis slypi jo universalume. Vietoje klasikinės baltos tortilijos galite rinktis pilno grūdo, špinatų ar burokėlių tortilijas, kurios ne tik suteiks įdomesnį skonį, bet ir papildomų maistinių medžiagų. Iceberg salotas galima pakeisti romaine, rukola ar špinatų lapų salotomis. Jei nemėgstate raudonųjų svogūnų, juos galite pakeisti baltaisiais svogūnais, svogūnų laiškais ar šalotiniais svogūnais. Traški vištiena gali būti pakeista kepta kalakutiena, jūros gėrybėmis,
tofu (vegetariškai versijai) arba grilintomis daržovėmis (veganiška versija). Wowmama chilli padažą galima pakeisti naminiu
jogurtiniu padažu,
guacamole ar
pomidorų salsa.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai
Reklama
Norint pasiekti geriausią rezultatą, rekomenduojama tortiliją prieš naudojimą šiek tiek pašildyti keptuvėje ar mikrobangų krosnelėje – taip ji taps elastingesnė ir lengviau susivynios. Vištienos gabalėliai bus traškesni, jei juos apvoliojame miltuose, įmuštuose kiaušiniuose ir džiūvėsėliuose, o paskui kepame giliai įkaitintame aliejuje. Ryžius patartina virti lengvai pasūdytame vandenyje su žiupsneliu druskos ir lašeliu aliejaus – taip jie nebus lipnūs. Svogūnus galite trumpai pamarinuoti citrinos sultyse – taip jie taps švelnesni ir ne tokie aštrūs. Jei norite, kad suktinukas būtų dar traškesnis, po suformavimo jį galite trumpai pakepinti sausoje keptuvėje iš abiejų pusių.