Sluoksniuotos tešlos vištienos ir daržovių pica su sūriu

2025-02-24 Autorius oSkanu.lt

Sluoksniuotos tešlos vištienos ir daržovių pica su sūriu
Sluoksniuotos tešlos vištienos ir daržovių pica su sūriu - tai nuostabus receptas, kuris sujungia klasikinės itališkos picos ir prancūziško sluoksniuoto pyrago elementus. Šis patiekalas yra puikus pasirinkimas tiek kasdienai, tiek šventiniam stalui. Traški sluoksniuota tešla, sultinga vištiena ir sezoninės daržovės sukuria tobulą skonių harmoniją, o grietinės ir kiaušinių užpilas suteikia patiekalui ypatingo kremiškumo. Skrudęs sūris viršuje sukuria neatsispiriamą auksinę plutelę. 

Galimos ingredientų alternatyvos
 

  • Vietoje šaldytos sluoksniuotos tešlos galima naudoti naminę sluoksniuotą tešlą.
  • Keptą vištieną galima pakeisti kalakutiena arba antiena.
  • Moliūgą galima pakeisti cukinija arba baklažanu.
  • Raudonąją papriką galima pakeisti geltona arba oranžine paprika.
  • Fermentinį sūrį galima rinktis įvairų: Gouda, Čederis arba Ementalis.
  • Vietoje grietinės galima naudoti graikišką jogurtą.
  • Pievagrybius galima pakeisti kitais grybais: voveraitėmis, šitake ar baravykais.


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Sluoksniuotą tešlą atšildykite šaldytuve per naktį.
  • Daržoves pjaustykite vienodo dydžio gabalėliais, kad jos keptų tolygiai.
  • Prieš dedant įdarą, tešlą subadykite šakute, kad ji kepant neišsipūstų.
  • Sūrį tarkuokite tik prieš pat dėdami ant picos.

Ingredientai

    • šaldytos sluoksniuotos tešlos: 800 gramų
    • keptos vištienos: 300 gramų
    • moliūgų: 300 gramų
    • saldžiųjų raudonų paprikų: 1
    • druskos: žiupsnelio
    • pipirų: žiupsnelio
    • grietinės: 1,5 stiklinės
    • kiaušinių: 4
    • fermentinio sūrio: 200 gramų
    • pievagrybių: pagal skonį (nėra būtina)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių išklojame didelę orkaitės skardą sluoksniuotąja tešla bei padedame šaltai.
  2. 2. Tuomet supjaustome gabaliukais vištieną bei daržoves. Daržoves per maždaug 5 minutes apkepame keptuvėje ant nedidelės ugnies šlakelyje aliejaus.
  3. 3. Po to įdaro sudedamąsias dalis sudedame ant tešlos bei pabarstome trupučiu druskos ir pipirų.
  4. 4. Suplakame kiaušinius su grietine, pagardiname druska bei užpilame ant įdaro.
  5. 5. Išdėliojame pjaustytus pievagrybius.
  6. 6. Apibarstome sutarkuotu sūriu.
  7. 7. Kepame iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 30-40 minučių.
  8. 8. Patiekiame ir mėgaujamės!
Sluoksniuotos tešlos vištienos ir daržovių pica su sūriu
Sluoksniuotos tešlos vištienos ir daržovių pica su sūriu
Pica kepta kepsninėje
(2)
Sicilian pizza - sicilijos arba sicilietiška pica
(3)
Baklažanų pica
(1)