Man asmeniškai tai yra pats skaniausias picos padas - pagrindas su mielėmis, kurį gaminu jau labai seniai. Toks mielinis plonas amerikietiškas padas man visuomet pavyksta ir niekada nenuvilia. Kitokį receptą namuose naudoju labai retai ir tikrai labai eksperimentuoju, nebent nusprendžiame su šeimą pasigaminti storapadę picą, tuomet jau šis receptas nebetinka. :)
Ingredientai
sausos mielės: 1 pakelio (arba 21 gramas šviežių mielių)
1. Iš pradžių įpilame vandens, mielių, cukraus bei 100 gramų miltų į indą. Gerai išmaišome bei paliekame maždaug 20 minučių kol pakils.
2. Tuomet įpilame alyvuogių aliejaus, druskos bei 300 gramų miltų. Išmaišome su mediniu šaukštu. Pabarstome šiek tiek miltų ant darbinio paviršiaus.
3. Tešlą minkome maždaug 10 minučių, kol tešla taps minkšta, elastinga bei šiek tiek lipni. Nepadauginame miltų. Suformuojame tešlą į kamuoliuką bei dedame į dubenėlį.
4. Tada užlašiname kelis lašus aliejaus, kad paviršius netaptų sausas. Uždengiame virtuviniu rankšluosčiu bei padedame šiltoje vietoje maždaug 2 valandas, arba tol, kol tešla padvigubės.
5. Po to iškočiojame picos padą - pagrindą. Iš nurodytų ingredientu kiekio pagaminsite 2 (maždaug 30 centimetrų) mažas arba 1 didelę picą.
6. Dedame sūrį, norimus ingredientus bei vėl sūrio.
7. Kepame iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 15 minučių. Skanaujame!