Mielinis picos padas su sausomis mielėmis ir kvietiniais miltais

Autorius apie receptą

Amžinas klausimas: kaip pasigaminti picos padą namuose?

Jei labai skubu, tai maišau paprastą tešlą iš akies. Bet jei noriu tobulos picos ir ruošiuosi kiek iš anksto, man praverčia picos tešlos su sausomis mielėmis receptas ir tada gaunasi mielinis picos padas. Bet tam reikia pasiruošti iš anksto maždaug valandą ar dvi, nes tenka luktelėti, kol tešla pakyla. Nepaisant visko, tikrai verta kantriai laukti.

Dažniausiai pica pasilepinti pati ir šeimyną palepinti mėgstu savaitgalio link - penktadienio ar šeštadienio vakarą. Man labai patinka išsikepti ir kartu su vaikais žiūrėti filmą! Aišku, vaikai visada renkasi picą su dešrelėmis, bet kepant namuose, visai nesunku iškepti keletą skirtingų picų, ar net ir ant vienos picos pusės dėti vienus ingredientus, ant kitos sukurti kitą skonį – kiekvienam pagal pageidavimus.

Virtuvėje aš visada stengiuosi turėti sausų mielių. Jos galioja ilgiau nei šlapios mielės. Be to patogu dozuoti, nes dažniausiai receptai nurodyti iš pakelio sausų mielių kiekio, tad jos mums pravers ir šiandien.

Pica - puikus patiekalas, kuriam visuomet galite sunaudoti maisto likučius. Juk tinka ir likę kotletai, kumpiai, faršo saujelės ar daržovių gabalėliai. Svarbiausias akcentas čia - sūris. Ir be abejonės mielinis picos padas. Tai yra du komponentai, be kurių pica nebus skani. Na ir dar nepamirškim pomidorų padažo. Labai norint, picą galima kepti vien tik iš jų: picos pado, pomidorų padažo ir sūrio. Ir jei šie trys ingredientai skanūs, tai apie įdarą nebereikia net kalbėti.
Reklama

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Kvietiniai miltai: Galima naudoti 00 tipo miltus (itališki miltai picoms) arba sumaišyti su viso grūdo kvietiniais miltais, jei norisi sveikesnio varianto.
  • Sausos mielės: Vietoje sausų mielių galima naudoti šviežias mieles – jų reikėtų apie 25 gramus.
  • Vanduo: Galima naudoti mineralinį vandenį be gazo – kai kurie teigia, kad jis padeda tešlai tapti puresnei.
  • Alyvuogių aliejus: Galima pakeisti saulėgrąžų ar rapsų aliejumi, tačiau alyvuogių aliejus suteikia autentišką itališką skonį.
  • Cukrus: Norint išvengti cukraus, jį galima pakeisti medumi ar agavų sirupu – jie taip pat padės aktyvuoti mieles.
  • Druska: Galima naudoti jūros druską arba Himalajų druską dėl papildomų mineralų.


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai

  • Vanduo turi būti drungnas, ne karštas. Karštas vanduo gali sunaikinti mieles ir neleisti tešlai pakilti.
  • Tešlą galima ruošti iš vakaro. Jei laikysite ją šaldytuve per naktį, skonis taps dar gilesnis, o padas – traškesnis.
  • Miltus pravartu persijoti. Tai padeda įmaišyti daugiau oro ir pagerina tešlos struktūrą.
  • Minkykite bent 10 minučių. Ilgesnis minkymas užtikrina elastingą tešlą, kuri nesutrūkinės kepimo metu.
  • Kepkite aukštoje temperatūroje. 220–250 °C orkaitė leidžia pasiekti profesionalią kokybę – padas bus traškus, o vidus – purus.
  • Naudokite kepimo akmenį. Jei turite galimybę, kepimo akmuo padeda geriau paskirstyti šilumą ir dar labiau pagerina padą.

Ingredientai

    • kvietiniai miltai: 500 gramų (4 stiklines) + papildomai kočiojimui, pabarstymui
    • vanduo: 300 mililitrų
    • sausos mielės: 7 gramų (pakelio)
    • alyvuogių aliejus: 2 valgomųjų šaukštų
    • cukrus: 2 arbatinių šaukštelių
    • druska: žiupsnio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Indelyje sumaišome drungną vandenį su aliejumi, cukrumi, druska ir mielėmis. Gerai išmaišome, palaukiame kelias minutes, kol mielės aktyvuosis.
  2. 2. Supilame miltus į didelį dubenį (receptuose dažnai rašo, kad juos reikia persijoti. Būtų gerai atlikti šį veiksmą, bet aš skubėdama praleidžiu). Miltų viduryje padarome duobutę ir į ją supilame gautą skystį.
  3. 3. Suverčiame miltus į vidų, vis maišant, kol gausis tešla. Minkome rankomis. Tešla gali šiek tiek lipti prie rankų. Jei labai limpa, įpilame dar miltų, bet pasistengiame nepadauginti.
  4. 4. Gautą tešlą lengvai pabarstome miltais, uždengiame rankšluostėliu ir paliekame šiltai pakilti maždaug 1-2 valandoms.
  5. 5. Kai tešla iškils, ją šiek tiek paminkome. Padaliname į dvi dalis. Man iš nurodyto kiekio gaunasi dvi picos per visą kepimo skardą.
  6. 6. Pabarstome miltais stalo paviršių, iškočiojame picos padus.
  7. 7. Į skardą įklojame kepimo popierių, dedame picos padą, patepame pomidorų padažu, dedame mėgstamą įdarą pagal fantaziją, barstome sūrį ir kepame 220-250 laipsnių temperatūros orkaitėje (jei galima nustatyti, pasirinkite kaitinimą iš apačios) maždaug 5-7 minutes.
  8. 8. Patiekiame, pjaustome ir skanaujame!
Mielinis picos padas su sausomis mielėmis ir kvietiniais miltais
Mielinis picos padas su sausomis mielėmis ir kvietiniais miltais

Atsiliepimai

Karolina

Tešla 10/10! Pats picos turinys visai kitaip pas mus: rekomenduoju vietoj pomidorų padažo sutrinti pomidorus savose suktyse, ir iškart ant jo sūrį tarkuotą dėti, o ne ant pačio viršaus, kaip dažniausiai įpratę daryti:)
Atsakyti
Mielinis picos padas su sausomis mielėmis ir kvietiniais miltais

Aldona

Puikiai atrodo. :) Reikės pamėginti. Labai patinka, kai kas į komentarus įkelia savo foto patvirtindami, kad receptas geras. :)

Eliza

Man pats padas gavosi labai kietas, kaip vaflis koks, tikrai net nepanasu i picos pada, per kietas
Atsakyti

ram

na priklauso ir nuo miltų, nuo matavimo. Paprastai jaučiama kiek ko dėti. Miltus picai naudoju tik farina picai-tam skirti, o ne bet kokie
Mielinis picos padas su sausomis mielėmis ir kvietiniais miltais

Klwn

Ko gero perkepėt, man gavosi puikiai iš pirmo karto. Paprastas, patikimas receptas.

Laura

Padas labai geras gavosi. Kepiau picos režimu - ventiliatorius+ apatinis kaitinimas 235 laipsniai 9 min (kepiau pusę porcijos).
Atsakyti
Mielinis picos padas su sausomis mielėmis ir kvietiniais miltais

Justina

Gavosi puikiai, labai ačiū :)
Atsakyti

Aras

Dariau iš paprastu miltu tik perpus mažiau ka viena pica gautus.viskas ok.tarkuota suri su patinkančiu padažu sumaišai savo megstamus ingredijentus iš apačios 7min ir dar keles minutes bendra iš viršaus kepima geriausiai gavos.aišku žinotum picerijoi kokius skonius deda tai butu vienas prie vieno
Atsakyti

Justina

Puikus receptas! Tikrai vertas užrašų receptų knygutėje!:)
Atsakyti
Mielinis picos padas su sausomis mielėmis ir kvietiniais miltais
Vegetariška pica su keptom daržovėm
(1)
Varškės pica su faršu
(2)
Klasikinė pica su kumpiu ir sūriu
(6)
Karamelizuotų svogūnų pyragas - pica
(1)