Autorius apie receptą
Amžinas klausimas:
kaip pasigaminti picos padą namuose?Jei labai skubu, tai maišau paprastą tešlą iš akies. Bet jei noriu tobulos picos ir ruošiuosi kiek iš anksto, man praverčia picos tešlos su sausomis mielėmis receptas ir tada gaunasi mielinis picos padas. Bet tam reikia pasiruošti iš anksto maždaug valandą ar dvi, nes tenka luktelėti, kol tešla pakyla. Nepaisant visko, tikrai verta kantriai laukti.
Dažniausiai pica pasilepinti pati ir šeimyną palepinti mėgstu savaitgalio link - penktadienio ar šeštadienio vakarą. Man labai patinka išsikepti ir kartu su vaikais žiūrėti filmą! Aišku, vaikai visada renkasi picą su dešrelėmis, bet kepant namuose, visai nesunku iškepti keletą skirtingų picų, ar net ir ant vienos picos pusės dėti vienus ingredientus, ant kitos sukurti kitą skonį – kiekvienam pagal pageidavimus.
Virtuvėje aš visada stengiuosi turėti sausų mielių. Jos galioja ilgiau nei šlapios mielės. Be to patogu dozuoti, nes dažniausiai receptai nurodyti iš pakelio sausų mielių kiekio, tad jos mums pravers ir šiandien.
Pica - puikus patiekalas, kuriam visuomet galite sunaudoti maisto likučius. Juk tinka ir likę kotletai, kumpiai, faršo saujelės ar daržovių gabalėliai. Svarbiausias akcentas čia - sūris. Ir be abejonės mielinis picos padas. Tai yra du komponentai, be kurių pica nebus skani. Na ir dar nepamirškim pomidorų padažo. Labai norint, picą galima kepti vien tik iš jų: picos pado, pomidorų padažo ir sūrio. Ir jei šie trys ingredientai skanūs, tai apie įdarą nebereikia net kalbėti.
Reklama
Galimos ingredientų alternatyvos
- Kvietiniai miltai: Galima naudoti 00 tipo miltus (itališki miltai picoms) arba sumaišyti su viso grūdo kvietiniais miltais, jei norisi sveikesnio varianto.
- Sausos mielės: Vietoje sausų mielių galima naudoti šviežias mieles – jų reikėtų apie 25 gramus.
- Vanduo: Galima naudoti mineralinį vandenį be gazo – kai kurie teigia, kad jis padeda tešlai tapti puresnei.
- Alyvuogių aliejus: Galima pakeisti saulėgrąžų ar rapsų aliejumi, tačiau alyvuogių aliejus suteikia autentišką itališką skonį.
- Cukrus: Norint išvengti cukraus, jį galima pakeisti medumi ar agavų sirupu – jie taip pat padės aktyvuoti mieles.
- Druska: Galima naudoti jūros druską arba Himalajų druską dėl papildomų mineralų.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai
- Vanduo turi būti drungnas, ne karštas. Karštas vanduo gali sunaikinti mieles ir neleisti tešlai pakilti.
- Tešlą galima ruošti iš vakaro. Jei laikysite ją šaldytuve per naktį, skonis taps dar gilesnis, o padas – traškesnis.
- Miltus pravartu persijoti. Tai padeda įmaišyti daugiau oro ir pagerina tešlos struktūrą.
- Minkykite bent 10 minučių. Ilgesnis minkymas užtikrina elastingą tešlą, kuri nesutrūkinės kepimo metu.
- Kepkite aukštoje temperatūroje. 220–250 °C orkaitė leidžia pasiekti profesionalią kokybę – padas bus traškus, o vidus – purus.
- Naudokite kepimo akmenį. Jei turite galimybę, kepimo akmuo padeda geriau paskirstyti šilumą ir dar labiau pagerina padą.
Atsiliepimai
Karolina
Atsakyti
Aldona
Eliza
Atsakyti
ram
Klwn
Laura
Atsakyti
Justina
Atsakyti
Aras
Atsakyti
Justina
Atsakyti