Šioje peperoni picoje yra paprasčiausias bei pats skaniausias derinys, be nereikalingų ingredientų. Jeigu mėgstate picas su mieline tešla ir mėgstate pipirų pikantiškumą, būtinai rekomenduoju išmėginti, pica tikrai labai skani. Pepperoni yra vidutiniškai aštri ir labai kaloringa dešra, idealiai tinkanti picai gaminti. Jeigu norisi, galima pridėti kitų ingredientų; švieži grybai,
alyvuogės, saldieji svogūnai ir
vyšniniai pomidorai idealiai dera su pepperoni.
Galimos ingredientų alternatyvos
- Pepperoni dešrą galite pakeisti chorizo, salami arba kumpiu, jei mėgstate mažiau aštrų skonį.
- Vietoje mocarelos galima naudoti ir kitų sūrių mišinį: goudą, čederį ar parmezaną.
- Pomidorų padažui galite naudoti ne tik parduotuvėje pirktą, bet ir pačių gamintą iš šviežių pomidorų, česnako, baziliko ir alyvuogių aliejaus.
- Miltus galima maišyti su pilno grūdo kvietiniais miltais (santykiu 70:30) sveikesniam variantui.
- Augalinį aliejų galima pakeisti alyvuogių aliejumi, kuris suteiks tešlai švelnų, subtilų skonį.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Geriausiam rezultatui pasiekti, naudokite picų akmenį arba storą kepimo skardą, kurią iš anksto įkaitinkite orkaitėje - taip tešla iškeps tolygiai ir bus traški apačioje.
- Jei norite dar traškesnės tešlos, prieš dėdami ingredientus, tešlą galite 5 minutes pakepti orkaitėje.
- Pepperoni dešros skilteles pjaustykite plonai, kad jos greitai iškeptų ir suteiktų picai malonų traškumą.
- Mocarelą geriausia naudoti šviežią, kurią prieš naudojimą reikia nusausinti, arba specialią picoms skirtą sausesnę mocarelą.
- Prieš kepant picą, galite patepti tešlos kraštus alyvuogių aliejumi, kad jie gražiai apskrustų ir būtų traškūs.