Peperoni pizza - Pica su mocarela su pepperoni dešra

2025-04-18 Autorius oSkanu.lt

Peperoni pizza - Pica su mocarela su pepperoni dešra
Šioje peperoni picoje yra paprasčiausias bei pats skaniausias derinys, be nereikalingų ingredientų. Jeigu mėgstate picas su mieline tešla ir mėgstate pipirų pikantiškumą, būtinai rekomenduoju išmėginti, pica tikrai labai skani. Pepperoni yra vidutiniškai aštri ir labai kaloringa dešra, idealiai tinkanti picai gaminti. Jeigu norisi, galima pridėti kitų ingredientų; švieži grybai, alyvuogės, saldieji svogūnai ir vyšniniai pomidorai idealiai dera su pepperoni.

Galimos ingredientų alternatyvos 

  • Pepperoni dešrą galite pakeisti chorizo, salami arba kumpiu, jei mėgstate mažiau aštrų skonį. 
  • Vietoje mocarelos galima naudoti ir kitų sūrių mišinį: goudą, čederį ar parmezaną
  • Pomidorų padažui galite naudoti ne tik parduotuvėje pirktą, bet ir pačių gamintą iš šviežių pomidorų, česnako, baziliko ir alyvuogių aliejaus. 
  • Miltus galima maišyti su pilno grūdo kvietiniais miltais (santykiu 70:30) sveikesniam variantui. 
  • Augalinį aliejų galima pakeisti alyvuogių aliejumi, kuris suteiks tešlai švelnų, subtilų skonį. 

Reklama


Patiekalo gaminimo patarimai
 

  • Geriausiam rezultatui pasiekti, naudokite picų akmenį arba storą kepimo skardą, kurią iš anksto įkaitinkite orkaitėje - taip tešla iškeps tolygiai ir bus traški apačioje.
  • Jei norite dar traškesnės tešlos, prieš dėdami ingredientus, tešlą galite 5 minutes pakepti orkaitėje. 
  • Pepperoni dešros skilteles pjaustykite plonai, kad jos greitai iškeptų ir suteiktų picai malonų traškumą. 
  • Mocarelą geriausia naudoti šviežią, kurią prieš naudojimą reikia nusausinti, arba specialią picoms skirtą sausesnę mocarelą. 
  • Prieš kepant picą, galite patepti tešlos kraštus alyvuogių aliejumi, kad jie gražiai apskrustų ir būtų traškūs. 

Ingredientai

    • kvietinių miltų: 300 gramų
    • šilto vandens: 300 gramų
    • augalinio aliejaus: 3 valgomųjų šaukštų
    • sausų mielių: 1 arbatinio šaukštelio
    • cukraus: 1 arbatinio šaukštelio
    • druskos: žiupsnelio
    • pepperoni dešros: 200 gramų
    • mocarelos: 300 gramų
    • pomidorų padažo: 4 valgomųjų šaukštų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Susiruošiame visus reikalingus ingredientus.
  2. 2. Tada išsijojame miltus į gilų dubenį, įpilame cukraus, druskos, aliejaus ir mielių, užpilame šiltu vandeniu.
  3. 3. Pradžioje sumaišome visus ingredientus šaukšto pagalba.
  4. 4. Tuomet minkome tešlą rankomis, jeigu reikia, įpilame šiek tiek miltų, tešla turėtų šiek tiek prilipti prie rankų.
  5. 5. Uždengiame dubenį maistine plėvele ir paliekame šiltoje vietoje pusvalandžiui.
  6. 6. Tuo tarpu plonai supjaustome dešrą ir bet kokiu patogiu būdu supjaustome mocarelą.
  7. 7. Pasiruoštą tešlą minkome ir padaliname į dvi dalis, gaunasi dvi picos, kurių skersmuo 30 centimetrų. Plonai iškočiojame ant kepimo popieriaus, jeigu reikia, įberiame miltų.
  8. 8. Tepame ant tešlos mėgstamą pomidorų padažu.
  9. 9. Pomidorų padažo sluoksnį gausiai apiberiame smulkinta mocarela.
  10. 10. Ant viršaus paskleidžiame pepperoni skilteles. Įdedame į orkaitę, įkaitintą iki 200 laipsnių temperatūros, 15 minučių apatinio ir viršutinio kaitinimo režimu.
  11. 11. Paruoštą picą patiekiame karštą, aštriu peiliu supjaustome trikampiais. Skanaujame!
Mumijų picutės
(1)
Pica su vištiena, rūkyta šonine ir obuoliais
(2)
Varškės pica su faršu
(2)