Makaronų pica

Autorius apie receptą

Neįtikėtina, bet picą galima paruošti ir iš virtų makaronų! Jei mėgstate aštriai, pridėkite aitriųjų paprikų padažo.

Ingredientai

    Pagrindas:
    • tagliatelle makaronai arba spagečiai: 200 g
    • druska: ½ šaukštelio
    • sviestas: formai ištepti
    Viršus:
    • pomidorų padažas su prieskoniais: 450 g
    • saldžiarūgštis padažas: 1-2 šaukštai
    • picų prieskoniai: 1 šaukštelis
    • rūkyta dešra arba saliamis: 250 g
    • pievagrybiai: 200 g
    • pomidorai: 3-4
    • mocarela: 250 g
    • juodosios alyvuogės: 50 g
    • bazilikai: žiupsnelis šviežių

    Recepto paruošimas

  1. 1. Orkaitę įkaitinkite iki 225° C temperatūros. Makaronus išvirkite, nukoškite ir sukrėskite į sviestu išteptą apvalią formą. Puode įkaitinkite pomidorų padažą, įmaišykite saldžiarūgštį. Dešrą, grybus, pomidorus ir mocarelą supjaustykite plonais griežinėliais.
  2. 2. Ant makaronų užpilkite pomidorų padažą ir sluoksniuodami sudėkite mocarelą, dešrą, grybus, pomidorus ir per pusę perpjautas alyvuoges. Apibarstykite picų prieskoniais. Kepkite 10-15 minučių. Papuoškite šviežiais bazilikais ir patiekite.

Atsiliepimai

Storapadė pica su tunu ir mocarela
(1)
Varškės pica su faršu
(2)
Havajų pica su ananasais, kumpiu ir sūriu
(3)
Tavo pica su salotomis ir karštai rūkyta antiena arba vištiena
(1)