Greita varškinė picos tešla su kepimo milteliais, be mielių

2019-03-20 Autorius oSkanu.lt

Greita varškinė picos tešla su kepimo milteliais, be mielių
Mūsų namuose pica yra prilyginama stebuklui. Kiekvieną kartą ją kepant visi namai pasipuošia šypsenomis. Kaip galima nuspėti, ne be reikalo  🍕

Prisimenu kai augau tėtis ant batono užtepdavo padažo, pripjaustydavo pieniškų dešrelių ir fermentinio sūrio. Apsukdavo pora kartų mikro bangų krosnelėje, kad lengvai apsilydytų sūris ir batonas sušiltų, tada patiekdavo su marinuotais arba raugintais agurkais. Jūs nepatikėsit, tai buvo pati skaniausia pica. Tikriausiai dėl to, kad ją gamino tėtis. 🥰 O gal dėl to, kad tomis dienomis, kai gamindavo tėtis būdavau labai alkana. 😅 Tiesą sakant, tėtis ir dabar savo 'firminėmis' picomis nustebina kartais. Jų receptas jau daug metų nesikeičia. Ir man jos vis dar skanios. 🍞

Be abejonės be nuostabiųjų tėčio picų mėgau eksperimentuoti ir pati. Tik kepti picos padus vis atsisakydavau, kažkaip niekad nepasitikėjau savo jėgomis virtuvėje. Na tuomet tekdavo pirkti. Ar prisimenate tuos storus picų padus parduotuvėse? Tuo metu plonesnių net nebuvo. Su tuo padu pasidarydavai picą ir atrodė, kad valgai batoną... Kiek vėliau susipažinau su lavašu. Pamenu kaip tėvų draugai, armėnai, pasakojo, jog tai armėniška duona. Tad buvo atėjęs laikas, kai bandžiau kepti picas ant lavašo. Viskas būtų gerai, jei jis nesuplyštu ir nebūtų toks plonas. 🙈

Tikriausiai kiekvienas picos kepimas mane vis labiau artino prie picos pado kepimo pačiai. Oi kiek daug nevykusių bandymų turėjo būti, kad atrasčiau savąjį receptą, kad picos padas būtų tobulas. Ne per storas. Ne per plonas. Neplyštantis. O svarbiausia - ne batono skonio! 😄 Labai džiaugiuosi, kad pavyko atrasti picos pado su kepimo milteliais, be mielių receptą, kuris susideda iš paprastų ingredientų ir labai lengvai pagaminamas. 😉 

Kviečiu išbandyti ir jus! 😍🍕

Ingredientai

    • varškė: 125 gramų
    • kiaušiniai: 1
    • alyvuogių aliejus: 5 valgomųjų šaukštų
    • pienas: 4 valgomųjų šaukštų
    • druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
    • miltai: 250 gramų
    • kepimo milteliai: 1 nubraukto arbatinio šaukštelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių kiaušinį šiek tiek paplakite su pienu. Tada supilkite aliejų, dėkite varškę, cukrų ir druską bei išmaišykite.
  2. 2. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais bei į juos supilkite paruoštą masę, išminkykite.
  3. picos tešlos minkymas
  4. 3. Kočiokite apvalų arba keturkampį picos padą per visą kepimo indo dydį.
  5. kočiojamas picos padas
  6. 4. Perkelkite į miltais pabarstytą arba kepimo popieriumi išklotą indą, nepamirškite ištepti padažu padą.
  7. padažu išteptas picos padas
  8. 5. Uždėkite norimą - mėgstamą įdarą.
  9. pica paruošta kepimui
  10. 6. Pašaukite į iki 190 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepkite maždaug 30 minučių. Jeigu norisi galima iš pradžių maždaug 10 minučių galima apkepti tik padą, tuomet viršus greičiau iškeps.
  11. pica dedama į orkaitę
  12. 7. Mums ši picos tešla nerealiai patiko. Galite daryti ir kelias mažesnes arba daug visai mažyčių picų. Skanaus!
  13. mazytes apvalios picos
Chicago Deep Dish Pizza - vegetariška gili storapadė pica be mėsos
(2)
Vegetariška pica su keptom daržovėm
(1)
Čili pica arba aštri pica su malta mėsa
(4)
Pica su baklažanais ir kalakutiena
(1)
Bulvių pica su sūdyta lašiša
(1)
Lengvai pagaminama pica nedraugaujantiems su tešla
(2)