Būna picų, kurioms paruošti reikia kelių parų, būna tokių - kurioms užtenka 30 minučių. Ką daryti, kai picos norisi dabar pat, o laiko ne per daugiausiai?
Atsakymas itin paprastas, kaip ir šis receptas, kuriuo dalijuosi šį kartą - iškepti kur kas greitesnę ir paprasčiau paruošiamą picą.
Vos 10 minučių tešlai sumaišyti, 30 minučių - pakilti, dar 10 minučių - picai iškepti. Jei turite bent laisvą valandą, picą galite iškepti labai greitai.
Patarimai
- Jeigu turite pastatomą tešlos plaktuvą, naudojame jį tešlai užminkyti - mielinės tešlos minkymas negalėtų būti dar greitesnis ir paprastesnis, nei panaudojant plaktuvą su maišymui (minkymui) skirtu antgaliu.
- Šiai tešlai pakilti pakaks vos 20-30 minučių, bet jeigu norite, galima ją kildinti ir įprastai, maždaug valandą, kol tešlos tūris padvigubės. Trumpiau kildinta tešla gausis kiek traškesnė, ilgiau kildinta - minkštesnė ir puresnė.
- Tešlą galima pasiruošti ir iš vakaro - uždengtą maistine plėvele galima laikyti šaldytuve iki ryto, o tada prieš kočiojant leisti sušilti kambario temperatūroje.
- Jeigu turite picos kepimo akmenį, picą kepame ant jo. Kitu atveju kepame ant įprastos kepimo skardos, tik leidžiame jai įkaisti kartu su kaistančia orkaite.
- Orkaitės skardą (su picos akmenimi ar be jo) įstatome orkaitės viršuje, kuo arčiau kaitinimo elemento, kur karštis yra pats didžiausias.
- Picą galima ruošti su įvairiausiais mėgstamais priedais. Mano rekomenduojamas variantas - viduriukas tarp picos ir salotų. Jeigu mėgstate ir viena, ir kitą, išmėginkite!