Šiandien noriu su Jumis pasidalinti savo geriausiu atradimu šiais metais picos klausimais. Pastaruoju metu nemažai eksperimentavau norėdama atrasti ploną picos padą, kuris man tikrai patiktų ir dabar galiu pasakyti, kad tai pavyko. Atrodo, kad sugebėjau surasti patį tą aukso viduriuką, kuris man būtų labiausiai priimtinas ir nebesinorėtų nieko keisti. Tad dalinuosi šiuo receptu ir su Jumis. :)
Galimos ingredientų alternatyvos
Šiam tobulam picos receptui galite naudoti keletą alternatyvų, pritaikydami jį savo skoniui ir turimiems produktams:
- Vietoje šviežių mielių galite naudoti džiovintas mieles (apie 7 gramus), tik tuomet jas reikia aktyvuoti šiltame vandenyje prieš maišant su kitais ingredientais.
- Jei neturite alyvuogių aliejaus, galite naudoti kokosų aliejų arba saulėgrąžų aliejų, tačiau alyvuogių aliejus suteikia autentiškiausią skonį.
- Miltus galite naudoti įvairius - tinka ir 550 tipo kvietiniai miltai, ir 00 tipo pizza miltai, arba net jų mišinys su nedideliu kiekiu pilno grūdo miltų (iki 20%).
- Vietoje fermentinio sūrio puikiai tinka mocarela, burrata, arba jų derinys su parmezanu.
- Pomidorų padažą galite pagaminti patys iš šviežių pomidorų arba naudoti konservuotus pomidorus su baziliku ir česnaku.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai Norint pasiekti geriausią rezultatą, verta atsižvelgti į šiuos patarimus:
- Tešla bus žymiai skanesnė, jei jai leisite kilti lėtai ir ilgai - taip vystysis gilesni skoniai.
- Jei turite picos akmenį ar plieninį padėklą, būtinai jį naudokite - jis padės pasiekti traškesnį rezultatą.
- Orkaitę įkaitinkite kuo aukštesnėje temperatūroje bent 30 minučių prieš kepant picą.
- Prieš dedant įdarus, padą šiek tiek apkepkite - taip išvengsite permirkusio pado.
- Nesudėkite per daug ingredientų - geriau mažiau, bet kokybiškų.
- Jei norite ypač autentiško skonio, pabandykite įdėti šviežių bazilikų lapelių jau po kepimo.
Ene Ramunė
Atsakyti
Arūnas
Atsakyti
Vilimas
gediminas