Naminė plonapadė pica - geriausias receptas

2025-03-17 Autorius oSkanu.lt

Naminė plonapadė pica - geriausias receptas
Šiandien noriu su Jumis pasidalinti savo geriausiu atradimu šiais metais picos klausimais. Pastaruoju metu nemažai eksperimentavau norėdama atrasti ploną picos padą, kuris man tikrai patiktų ir dabar galiu pasakyti, kad tai pavyko. Atrodo, kad sugebėjau surasti patį tą aukso viduriuką, kuris man būtų labiausiai priimtinas ir nebesinorėtų nieko keisti. Tad dalinuosi šiuo receptu ir su Jumis. :) 

Galimos ingredientų alternatyvos
 

Šiam tobulam picos receptui galite naudoti keletą alternatyvų, pritaikydami jį savo skoniui ir turimiems produktams: 

  • Vietoje šviežių mielių galite naudoti džiovintas mieles (apie 7 gramus), tik tuomet jas reikia aktyvuoti šiltame vandenyje prieš maišant su kitais ingredientais.
  • Jei neturite alyvuogių aliejaus, galite naudoti kokosų aliejų arba saulėgrąžų aliejų, tačiau alyvuogių aliejus suteikia autentiškiausią skonį.
  • Miltus galite naudoti įvairius - tinka ir 550 tipo kvietiniai miltai, ir 00 tipo pizza miltai, arba net jų mišinys su nedideliu kiekiu pilno grūdo miltų (iki 20%).
  • Vietoje fermentinio sūrio puikiai tinka mocarela, burrata, arba jų derinys su parmezanu.
  • Pomidorų padažą galite pagaminti patys iš šviežių pomidorų arba naudoti konservuotus pomidorus su baziliku ir česnaku.


Reklama
Ad Placeholder
Ad Placeholder

Patiekalo gaminimo patarimai
 
Norint pasiekti geriausią rezultatą, verta atsižvelgti į šiuos patarimus:
 
  • Tešla bus žymiai skanesnė, jei jai leisite kilti lėtai ir ilgai - taip vystysis gilesni skoniai.
  • Jei turite picos akmenį ar plieninį padėklą, būtinai jį naudokite - jis padės pasiekti traškesnį rezultatą.
  • Orkaitę įkaitinkite kuo aukštesnėje temperatūroje bent 30 minučių prieš kepant picą.
  • Prieš dedant įdarus, padą šiek tiek apkepkite - taip išvengsite permirkusio pado.
  • Nesudėkite per daug ingredientų - geriau mažiau, bet kokybiškų.
  • Jei norite ypač autentiško skonio, pabandykite įdėti šviežių bazilikų lapelių jau po kepimo.

Ingredientai

    • virintas vanduo: 250 mililitrų
    • šviežios mielės: ~2 gramų
    • druska: 7,5 gramo
    • alyvuogių aliejus: ~22 gramų
    • miltai: 500 gramų
    • pomidorų padažas: 2 valgomųjų šaukštų
    • tarkuotas fermentinis sūris: 50 gramų
    • visi kiti norimi ingredientai, kurie patinka ant picos

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių pilkite vandenį į gilų dubenį, dėkite mieles, druską (galite ir mažiau dėti), pilkite alyvuogių aliejų. Kelias minutes maišykite, kol ištirps druska. Kai gausite vientisą masę, sijokite visus miltus (miltus būtina! persijoti).
  2. 2. Tuomet minkykite maždaug 10 minučių, kol gaunasi vientisa masė ir sušyla tešla.
  3. 3. Po to tešlą padalinkite po 200 gramų ir iš jų padarykite apvalų gabaliuką ir palikite, kad pakiltų maždaug 2-4 valandas.
  4. 4. Kai jau tešla pailsėjusi bei pakilusi, ją įvyniokite į maistinę plėvelę bei dėkite į šaldytuvą dar kelioms valandoms, kad tešla atvėstų, nes šilta tešla nesitampo bei labai sunku ją plonai iškočioti.
  5. 5. Kai padarysite formą ją subadykite šakute bei aptepkite aliejumi.
  6. 6. Tuomet pašaukite į orkaitę įkaitinta iki 200 laipsnių temperatūros bei kepkite maždaug porą min. Kai apkepė ištepkite karštą padą svietu (arba aliejumi).
  7. 7. Dėkite pomidorų padažą, ištepkite, barstykitee sūrį (tik kad pasidengtu padas) bei dėkite kokius norisi ingredientus. Labai svarbu, kad visi ingredientai būtų supjaustyti plonai, nes jeigu bus storoki, padas gali sudegti jei per ilgai kepsite.
  8. 8. Kepkite įkaitintoje orkaitėje (200 laipsnių temperatūros) kol gražiai iškeps.
  9. 9. Patiekite ir skanaukite!
Naminė plonapadė pica - geriausias receptas

Ene Ramunė

Naudingas
(66)
2 gramai mieliu.kaip suprast
Atsakyti

Arūnas

Naudingas
(4)
Pasinaudojau šiuo receptu ir kepiau kamado bono. Fantastiškai pavyko. :) Super.
Atsakyti

Vilimas

Naudingas
(1)
Perskaičiau Jūsų komentarą apie kamado ir irgi nusprendžiau išsikepti. Tikrai rezultatas labai geras. Nors aš labiau storapadžių picų mėgėjas, bet iš plonapadžių ši tikiausiai skaniausia, kurią kada gaminau. :)

gediminas

Naudingas
(1)
puiku

Atsakinėjama į Komentarą

Klasikinė pica su kumpiu ir sūriu
(6)
Storapadė pica su špinatais, mocarelos sūriu ir kumpiu
(8)
Mini picos su feta ir alyvuogėmis
(1)