1. Picos tešla: Vieną stiklinę miltų užpilame šiltu vandeniu, įmušame kiaušinį, suberiame druską, cukrų bei mieles. Gerai išmaišome ir supilame aliejų.
2. Tada įberiame likusią dalį miltų ir užminkome tešlą. Jeigu tešla gavosi skystoka, pridedame dar šiek tiek miltų.
3. Tešlą padaliname į 2 dalis ir rankomis suformuojame dvi keturkampes picas.
4. Kepimo skardą išklojame su kepimo popieriumi ir sudedame padarytas picas. Leidžiame pastovėti maždaug 10-15 minučių.
5. Tada picų padus ištepame grietine ir kepame iki 170 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 15 minučių arba kol padas pradeda vos vos ruduoti.
6. Nuo šiol galite improvizuoti su savo įdaru. O aš pateiksiu variantą su vištiena.
7. Pica su vištiena: Vištienos filė pagardiname druska, pipirais ir paprikos milteliais. Išmaišome.
9. Kepame picas iki 190-200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug pusvalandį arba tol, kol pica dailiai apskrunda bei sūris išsilydo. Skanaujame!
10. Patarimas: Nepamirštame picos pabarstyti raudonėliu, nes tai yra pagrindinis picos prieskonis, kuris suteikia picai nuostabų skonį.
11. Rekomendacija: Daugiau picų receptų rasite: Picų receptai.
Atsakinėjama į Komentarą