Greita tortilijų pica su jautienos faršu, pievagrybiais ir mocarela

2024-10-31 Autorius Karina - prie.puodu

Greita tortilijų pica su jautienos faršu, pievagrybiais ir mocarela
Ši gardi tortilijos pica, ištepta pomidorų tyre ir gausiai papildyta prieskoniais gardintu faršu, šviežiais špinatais, paprikos gabalėliais ir pievagrybiais, tampa puikiu užkandžiu ar lengvu patiekalu. Mocarelos sūris suteikia švelnią tekstūrą, o kumpis – pikantiško skonio. Iškeptą picą pabarstykite šviežiais svogūnų laiškais ir užbaikite mėgstamu padažu – puikus skonis garantuotas.

Redaktorės Vaidos komentaras - čia yra visiškai vienas iš tų patiekalų, kur jūsų fantazija gali pasireikšti. Picai pagaminti naudokite savo mėgstamiausius picos priedus, kitokias daržoves ar mėsą. Ar gaminkite vegetarišką variantą be mėsos. Picos pagrindui naudojant tortilijas sutaupoma labai daug laiko, kadangi nereikia ruošti mielinės tešlos. Skonis, žinoma, bus kitoks, bet tikrai labai gardus. 

Ingredientai

    • Tortilijos: 2 vnt.
    • Pomidorų tyrė: 2-3 valg. š. (arba pomidorų padažo)
    • Špinatai: saujelė
    • Mocarelos sūris: 1 vnt. (tarkuotas)
    • Raudonoji paprika: 1 vnt
    • Mėlynasis svogūnas: 0,5 vnt. (mažas)
    • Pievagrybiai: keli
    • Jautienos faršas: 300 g
    • Kiaulienos arba jautienos kumpis: gabaliukas
    • Svogūnų laiškai: keli
    Padažui:
    • Graikiškas jogurtas: 3 valg. š. 
    • Garstyčios: 1 arb. š.
    • Česnakai: 1 skiltelė
    • Druska: pagal skonį
    • Pipirai: pagal skonį

    Recepto paruošimas

  1. 1. Tortilijas aptepti pomidorų tyre (ar padažu) plonu sluoksniu.
  2. 2. Špinatus šiek tiek pasmulkinti ir išdėlioti ant tortlijų.
  3. 3. Mocarelos sūrį sutarkuoti ir dalį jo suberti ant picos.
  4. 4. Supjaustyti papriką ir svogūnus, ir taip pat išdėlioti ant picos.
  5. 5. Faršą keptuvėje iškepti su mėgstamais prieskoniais ir išdėlioti ant picos.
  6. 6. Pievagrybius supjaustyti griežinėliais, kumpį - gabaliukais ir viską išdėlioti ant picos.
  7. 7. Pagardinti mocarelos sūriu ir picą kepti iki180 C temperatūros įkaitintoje orkaitėje kol sūris išsilydys, apie 10 min.
  8. 8. Padažui dubenėlyje sumaišyti visus ingredientus ir juo aplieti iškeptą picą.
  9. 9. Pabarstyti smulkintais svogūnų laiškais.
Greita tortilijų pica su jautienos faršu, pievagrybiais ir mocarela
Recepto autorius prie.puodu
Naminė pica su rūkytomis dešrelėmis ir daržovėmis
(3)
Pica iš cukinijų pagrindo (be gliuteno)
(1)
Pica capricciosa su kumpiu, pievagrybiais, artišokais, alyvuogėmis ir sūriu
(1)