Pica iš tortilijos, kepta orkaitėje

2025-05-07 Autorius oSkanu.lt

Pica iš tortilijos, kepta orkaitėje
Mano vyriausia dukra ir vyras yra didžiuliai picos gerbėjai. Ir abu jie tikriausiai picą galėtų valgyti kiekvieną dieną. Džiaugiuosi, kad taip dar nedaro. Kai pamačiau šį picos receptą, kurios padą sudaro tortiliją, jau žinojau, kad būtinai iškepsiu tokią picą savo šeimai ir aš. Tai pagaliau atėjo tam laikas. Šeimai ir aš įvertinome tikrai puikiai. Paruošimas paprastas, o skonis puikus. 

Kai gaminsite picą iš tortilijos ir jūs, ant viršaus dėkite tai, ką mėgstate arba tai tuo metu turite savo šaldytuve. Aš parašysiu ir tai ką dažniausiai dedu aš, nors labai dažnai keičiu įdarą, bet labiau svarbi čia pati idėja, kad picos padui - naudojame tortiliją.
 
Galimos ingredientų alternatyvos

  • Vietoje saliami galite naudoti virtą ar keptą vištienos filė, plonai pjaustytą jautieną ar net tuną.
  • Šoninės juosteles galima pakeisti virtu kumpiu arba augaliniu variantu - rūkytu tofu.
  • Marinuotus agurkėlius galite pakeisti šviežiais agurkais arba kapotais marinuotais pipirais.
  • Raudoną svogūną galima pakeisti baltuoju svogūnu arba smulkintais porais.
  • Kietąjį sūrį galite rinktis pagal skonį - tiks tiek mocarela, tiek Džiugas ar net parmezanas.
  • Pomidorų padažą galite keisti pesto padažu arba natūraliai sutrintais pomidorais.
  • Majonezą padažui galima pakeisti grietine, o graikišką jogurtą - paprastu natūraliu jogurtu.


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Kepkite picą orkaitės viduryje, kad ji tolygiai apskrustų ir tortilija nesudegtų.
  • Jei mėgstate dar traškesnį pagrindą, galite prieš tai šiek tiek apkepinti tuščią tortiliją orkaitėje 2 minutes.
  • Nepadėkite per daug ingredientų, kad tortilija išlaikytų traškumą ir nesuminktų.
  • Eksperimentuokite su sūriais – skirtingi jų deriniai suteiks vis kitokį skonį.
  • Česnakinį padažą galima paruošti iš anksto ir laikyti šaldytuve iki savaitės.

Ingredientai

    • Tortilija: 1 vnt.
    • Pomidorų padažas: 2 valgomieji šaukštai
    • Saliami griežinėliai: 6-8 vnt.
    • Šalto rūkymo šoninė (juostelėmis): 4 vnt.
    • Marinuoti agurkėliai: 2 vnt.
    • Raudonas svogūnas: 0,5 vnt.
    • Džiovintas raudonėlis: žiupsnis
    • Tarkuotas kietasis sūris: 80 g
    Padažui:
    • Majonezas: 1 valgomasis šaukštas
    • Graikiškas jogurtas: 2 valgomieji šaukštai
    • Džiovintas raudonėlis: žiupsnis
    • Česnako granulės: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • Druska: šiek tiek

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių pasiruošiame orkaitę – įkaitinkite ją iki 180 laipsnių temperatūros.
  2. 2. Tuomet ant tortilijos tolygiai paskirstomas pomidorų padažas ir apibarstomas džiovintu raudonėliu, kad skonis būtų dar aromatingesnis.
  3. 3. Toliau išdėliojami saliami griežinėliai bei šoninės juostelės – jas galite paskirstyti tolygiai arba koncentruoti daugiau į vidurį, jei norite sotesnio kąsnio.
  4. 4. Marinuotus agurkėlius supjaustykite plonomis riekelėmis ir sudėkite ant picos viršaus.
  5. 5. Raudoną svogūną supjaustykite pusžiedžiais ir paskirstykite kartu su likusiais ingredientais.
  6. 6. Paskutinėje stadijoje gausiai pabarstykite tarkuotu kietuoju sūriu, kad kepant jis gražiai išsilydytų ir apskrustų.
  7. 7. Dėkite picą į įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 5-7 minutes. Kepimo metu stebėkite, kad tortilija neperdegtų, o kraštai būtų lengvai apskrudę ir traškūs.
  8. 8. Kol pica kepa, paruoškite česnakinį padažą – sumaišykite majonezą, graikišką jogurtą, džiovintą raudonėlį, česnako granules ir šiek tiek druskos iki vientisos masės.
  9. 9. Išėmus picą iš orkaitės, leiskite jai minutę pastovėti, kad sūris šiek tiek sutvirtėtų.
  10. 10. Supjaustykite picą dalimis ir patiekite kartu su paruoštu česnakiniu padažu.
Greitos varškės picos
(1)
Pica iš cukinijų pagrindo (be gliuteno)
(1)
Storapadė pica su špinatais, mocarelos sūriu ir kumpiu
(8)
Pica kepta kepsninėje
(2)
Naminė pica keptuvėje
(5)
Chicago Deep Dish Pizza - vegetariška gili storapadė pica be mėsos
(2)