Mielinė picos tešla su pienu

Autorius apie receptą

Galiu labai užtvirtintai teigti, kad pica yra vienas iš pačių mėgstamiausių patiekalų mano šeimoje. Tokia mielinė picos tešla su pienu man yra labiausiai pasiteisinanti ir tikrai labai pamilta. O štai priedų kuo puikiausiai galite pasireguliuoti pagal savo pageidavimus, galite tiesiog nusižiūrėti picerijoje kas su kuo dera ir šitaip pritaikyti kiekvieno skoniui. Darbo visai nedaug, o rezultatas fantastiškas! Labai rekomenduoju pamėginti! 

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Šiltą pieną galima keisti pasukomis arba augaliniu pienu (avižų ar migdolų) švelnesniam skoniui suteikti.
  • Vietoje sauso mielių galima naudoti 20 gramų šviežių mielių.
  • Miltus galima rinktis tiek universalius kvietinius, tiek stipresnius (manų tipo) 550 D tipo miltus, kad pica būtų traškesnė.
  • Aliejų galima keisti alyvuogių aliejumi, kuris suteiks šiek tiek vaisiško, itališko aromato.
  • Vietoje cukraus galima naudoti medų arba agavų sirupą, jei norite natūralesnio saldiklio.
  • Priedams vietoje šoninės puikiai tinka plonai pjaustytas chorizo ar itališka saliamio dešra.
  • Fermentinį sūrį galima keisti tarkuotu čederiu, o mocarelą – burrata sūriu, jei norisi prabangesnio varianto.


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Tešlą visada minkyti bent 10 minučių, kad išsivystytų glitimas ir pica būtų elastinga.
  • Leiskite tešlai pakilti šiltoje vietoje, bet venkite per didelės kaitros, kad mielės nežūtų.
  • Jei mėgstate traškesnę picą, iškočiotą tešlą prieš dėdami į orkaitę subadykite šakute.
  • Picos pagrindą geriausia kepti jau įkaitintoje skardoje, kad apatinė dalis gerai apskrustų.
  • Jei norite storesnio ir minkštesnio pado, tešlą leiskite dar kartą pakilti jau iškočiotą prieš kepimą.

Ingredientai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia pieną ir aliejų supilkite į karščiui atsparų indą, suberkite cukrų bei druską. Pašildykite.
  2. 2. Miltus sumaišykite su mielėmis. Dalimis suberkite į pašildytą pieną ir užminkykite tešlą. Minkykite maždaug 10 minučių, daugiau miltų neberkite.
  3. 3. Išminkytą tešlą palikite šiltoje vietoje maždaug 1-2 valandas (kol pakyla dvigubai).
  4. 4. Paimkite pusę tešlos ir iškočiokite ploną apskritimą (per visą skardą).
  5. 5. Dėkite jį ant kepimo popieriaus. Užtepkite pomidorų padažu, ant viršaus sudėkite tai ką mėgstate.
  6. 6. Orkaitę ir skardą įkaitinkite iki 200 laipsnių temperatūros.
  7. 7. Sudėkite paruoštą picą į karštą skardą ir kepkite maždaug 12-15 minučių.
  8. 8. Taip pat tokią picą drąsiai galite kepti ir grilyje.
  9. 9. Patiekite ir skanaukite!
Mielinė picos tešla su pienu
Mielinė picos tešla su pienu

Atsiliepimai

Pica iš tortilijos, kepta orkaitėje
(3)
Naminė pica su rūkytomis dešrelėmis ir daržovėmis
(3)
Pica iš cukinijų pagrindo (be gliuteno)
(1)
Pica su malta mėsa ir grybais
(1)
Pica kepta kepsninėje
(2)