Autorius apie receptą
Galiu labai užtvirtintai teigti, kad pica yra vienas iš pačių mėgstamiausių patiekalų mano šeimoje. Tokia mielinė picos tešla su pienu man yra labiausiai pasiteisinanti ir tikrai labai pamilta. O štai priedų kuo puikiausiai galite pasireguliuoti pagal savo pageidavimus, galite tiesiog nusižiūrėti picerijoje kas su kuo dera ir šitaip pritaikyti kiekvieno skoniui. Darbo visai nedaug, o rezultatas fantastiškas! Labai rekomenduoju pamėginti!
Galimos ingredientų alternatyvos
- Šiltą pieną galima keisti pasukomis arba augaliniu pienu (avižų ar migdolų) švelnesniam skoniui suteikti.
- Vietoje sauso mielių galima naudoti 20 gramų šviežių mielių.
- Miltus galima rinktis tiek universalius kvietinius, tiek stipresnius (manų tipo) 550 D tipo miltus, kad pica būtų traškesnė.
- Aliejų galima keisti alyvuogių aliejumi, kuris suteiks šiek tiek vaisiško, itališko aromato.
- Vietoje cukraus galima naudoti medų arba agavų sirupą, jei norite natūralesnio saldiklio.
- Priedams vietoje šoninės puikiai tinka plonai pjaustytas chorizo ar itališka saliamio dešra.
- Fermentinį sūrį galima keisti tarkuotu čederiu, o mocarelą – burrata sūriu, jei norisi prabangesnio varianto.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai
- Tešlą visada minkyti bent 10 minučių, kad išsivystytų glitimas ir pica būtų elastinga.
- Leiskite tešlai pakilti šiltoje vietoje, bet venkite per didelės kaitros, kad mielės nežūtų.
- Jei mėgstate traškesnę picą, iškočiotą tešlą prieš dėdami į orkaitę subadykite šakute.
- Picos pagrindą geriausia kepti jau įkaitintoje skardoje, kad apatinė dalis gerai apskrustų.
- Jei norite storesnio ir minkštesnio pado, tešlą leiskite dar kartą pakilti jau iškočiotą prieš kepimą.
Atsiliepimai