Helovino pica su kumpiu mažais vaiduokliais iš sūrio

2025-01-05 Autorius NoriuNiam

Helovino pica su kumpiu mažais vaiduokliais iš sūrio
Ieškote tobulo Helovino vakarėlio patiekalo, kuris būtų ir skanus, ir įspūdingai atrodytų? Ši žaisminga ir šventiškai dekoruota pica su mielais sūrio vaiduokliukais - puikus pasirinkimas! Naudojant Dobele picų mišinį, šį patiekalą paruošite stebėtinai greitai, vos per 30 minučių. Pica išsiskiria savo unikaliu dizainu ir skonių deriniu, kuris patiks tiek mažiesiems šventės dalyviams, tiek suaugusiems. Traški tešla, sultingas įdaras ir žaismingi sūrio vaiduokliukai sukuria tobulą Helovino nuotaiką. 

Galimos ingredientų alternatyvos
 

  • Vietoje Dobele mišinio galima naudoti bet kurį kitą picų mišinį arba pasigaminti tešlą iš miltų, mielių ir druskos.
  • Mocarelos sūrį galima pakeisti bet kuriuo lydžiuoju sūriu.
  • Kumpį galima pakeisti vištiena, šonine arba vegetariška alternatyva.
  • Vietoje juodų sezamo sėklų galima naudoti smulkintas juodas alyvuoges arba juodus pipirus.


Reklama


Patiekalo gaminimo patarimai

 
  • Tešlą būtina palikti pailsėti, kad ji taptų elastinga ir lengvai kočiojama.
  • Sūrio vaiduokliukus geriausia dėti picos kepimo pabaigoje, kad jie neperdegtų.
  • Prieš dedant įdarus, tešlą rekomenduojama subadyti šakute, kad nesusidarytų oro burbuliukai.
  • Orkaitę būtina iš anksto įkaitinti iki reikiamos temperatūros.

Kalorijos
 
  • Bendra patiekalo kalorijų vertė: 2400 kcal
  • Vienos porcijos (1/8 picos) kalorijų vertė: 300 kcal

Ingredientai

    • Dobele mišinys picai: 250 g (pusė pakelio) 
    • Alyvuogių aliejus: 2 valgomieji šaukštai 
    • Vanduo: 125 ml 
    • Pomidorų pasta: 4 valgomieji šaukštai 
    • Fermentinis sūris (tarkuotas): 200 g 
    • Mocarelos sūris (pjaustytas): 150 g 
    • Kumpelis (pjaustytas): 150 g 
    • Marinuoti agurkėliai: 100 g 
    • Svogūnas: 1 vidutinis 
    • Pomidorai: 2 vidutiniai 
    • Juodos sezamo sėklos: 2 arbatiniai šaukšteliai 

    Recepto paruošimas

  1. 1. Įkaitiname orkaitę iki 210°C temperatūros.
  2. 2. Dubenyje sumaišome Dobele mišinį su vandeniu ir alyvuogių aliejumi pagal pakuotės instrukciją.
  3. 3. Minkome tešlą 5-7 minutes, kol ji tampa vientisa ir elastinga.
  4. 4. Paliekame tešlą pailsėti 10 minučių, uždengę švariu rankšluosčiu.
  5. 5. Iškočiojame tešlą ant kepimo popieriumi išklotos skardos iki maždaug 30 cm skersmens.
  6. 6. Subadome tešlą šakute ir aptepame alyvuogių aliejumi.
  7. 7. Tolygiai paskirstome pomidorų pastą ant tešlos.
  8. 8. Užberiame dalį tarkuoto fermentinio sūrio ir švelniai įmaišome į pomidorų pastą.
  9. 9. Išdėliojame supjaustytą kumpį, svogūnus ir pomidorus.
  10. 10. Kepame picą 15 minučių arba kol gražiai apskrunda.
  11. 11. Tuo metu iš pjaustyto mocarelos sūrio išpjauname vaiduokliukų formas.
  12. 12. Vaiduokliukams padarome akis ir burnas iš juodų sezamo sėklų.
  13. 13. Ištraukiame iškepusią picą ir išdėliojame sūrio vaiduokliukus.
  14. 14. Grąžiname picą į jau išjungtą, bet dar šiltą orkaitę 1 minutei.
  15. 15. Patiekiame karštą, papuoštą žalumynais.
Helovino pica su kumpiu mažais vaiduokliais iš sūrio
Helovino pica su kumpiu mažais vaiduokliais iš sūrio
Pica su vištiena, rūkyta šonine ir obuoliais
(2)
Lengvai pagaminama pica nedraugaujantiems su tešla
(2)
Pica su špinatais
(3)
Mumijų picutės
(1)