Tortilijos pica su kriauše, mėlynojo pelėsio sūriu ir žemės riešutais

2024-11-27 Autorius Sonata Žindžiuvienė

Tortilijos pica su kriauše, mėlynojo pelėsio sūriu ir žemės riešutais
Šis receptas – puikus pasirinkimas vakarui, kai norisi pasilepinti greitai paruošiamu, tačiau gurmanišku patiekalu. Tortilijos pagrindas suteikia lengvumo, o derinys su saldžia kriauše, pikantišku mėlynojo pelėsio sūriu ir traškiais žemės riešutais sukuria unikalų skonį. Ši pica ne tik skani, bet ir greitai paruošiama, todėl idealiai tinka užimtiems vakarams.

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Tortilija: Galite naudoti tiek kvietines, tiek kukurūzines tortilijas, priklausomai nuo pageidaujamo skonio ir tekstūros.
  • Tarkuota mocarela: Jei neturite mocarelos, tiks ir kitas gerai besilydantis sūris, pavyzdžiui, čederis ar gauda.
  • Kriaušė: Vietoje kriaušės galite naudoti obuolį ar figą, kurie taip pat suteiks saldumo ir derės su sūriais.
  • Mėlynojo pelėsio sūris: Jei mėlynojo pelėsio sūris per intensyvus, galite rinktis brie ar camembert sūrį.
  • Sūdyti, kepinti žemės riešutai: Galima pakeisti graikiniais riešutais, migdolais ar anakardžiais, kurie suteiks kitokį skonį ir tekstūrą.

Patiekalo gaminimo patarimai

  • Tortilijos pagrindas: Prieš dedant ingredientus, tortiliją galite lengvai apkepti sausoje keptuvėje, kad ji taptų traškesnė.
  • Sūrio kiekis: Nepadauginkite sūrio, kad pica nebūtų per sunki ir riebaluota.
  • Riešutai: Jei naudojate nesūdytus riešutus, prieš dedant ant picos juos lengvai paskrudinkite keptuvėje su žiupsneliu druskos, kad išryškėtų jų skonis.

Kalorijos

  • Iš viso: apie 450 kcal
  • Vienoje porcijoje: apie 450 kcal

Ingredientai

    • Tortilija: 1 vnt.
    • Tarkuota mocarela: 50 g
    • Kriaušė: 1/2 vnt.
    • Mėlynojo pelėsio sūris: 30 g
    • Sūdyti, kepinti žemės riešutai: 10 g 

    Recepto paruošimas

  1. 1. Paruoškite kriaušę: Nuplaukite ir supjaustykite plonomis riekelėmis.
  2. 2. Paruoškite tortiliją: Padėkite tortiliją ant kepimo popieriaus arba tiesiai į karšto oro gruzdintuvės krepšelį.
  3. 3. Užberkite mocarelą: Tolygiai paskirstykite tarkuotą mocarelą ant tortilijos pagrindo.
  4. 4. Išdėliokite kriaušės riekeles: Ant sūrio sudėkite kriaušės riekeles, kad jos dengtu visą paviršių.
  5. 5. Pridėkite mėlynojo pelėsio sūrį: Ant kriaušių uždėkite mažus gabalėlius mėlynojo pelėsio sūrio.
  6. 6. Pabarstykite riešutais: Galiausiai, pabarstykite sūdytais, kepintais žemės riešutais.
  7. 7. Kepkite: Įkaitinkite karšto oro gruzdintuvę iki 165°C ir kepkite picą apie 8 minutes, kol sūris išsilydys, o tortilijos kraštai taps traškūs.
  8. 8. Patiekite: Išimkite picą iš gruzdintuvės, šiek tiek atvėsinkite, supjaustykite ir mėgaukitės.
  9. 9. Santrauka: Tortilijos pica su kriauše, mėlynojo pelėsio sūriu ir žemės riešutais – tai greitai paruošiamas ir gurmaniškas patiekalas, puikiai tinkantis vakariniam pasilepinimui. Saldžios kriaušės, pikantiškas sūris ir traškūs riešutai sukuria harmoningą skonio derinį, kuris patiks tiek jums, tiek jūsų svečiams.
Recepto autorius Sonata Žindžiuvienė
Bemielės tešlos pica
(5)
Sicilian pizza - sicilijos arba sicilietiška pica
(3)
Makaronų pica
(3)
Saulės pica su kumpiu, feta, mocarela ir vyšniniais pomidorais
(3)