Nuostabiai gera mielinė tešla pyragėliams, nesaldžiam pyragui ar picai išsikepti. Ją taip pat galite panaudoti ir bandelėms. Ji gaunasi puri bei kvapni, pagaminta su žolelėmis (nors galite jų ir nedėti, jeigu nesinori).
Ingredientai
kvietiniai miltai: ~460 gramų
kambario temperatūros graikiškas jogurtas: 150 gramų (natūralus, 10%)
1. Pirmiausia į šiltą vandenį (kad užlašinę ant delno jaustųsi šiluma, bet tikrai dar nedegintų) suberiame cukrų ir mieles bei gerai išmaišome, kad mielės ištirptų.
2. Paliekame maždaug 10 minučių pastovėti.
3. Per tą laiką, kvietinius miltus persijojame.
4. Tuomet jogurtą sumaišome su druska, žolelėmis, aliejumi ir pipirais.
5. Supilame mieles su vandeniu ir išmaišome.
6. Po truputį beriame miltus bei minkome tešlą. Minkome maždaug 5-7 minutes.
7. Patarimas: Jeigu tešla itin limpa prie rankų, patepame jas šiek tiek aliejumi.
8. Po to dubenį ištepame aliejumi bei sudedame tešlą.
9. Uždengiame rankšluotuku ir padedame šiltai maždaug 50-60 minučių, kad pakiltų.
10. Paskui jau formuojame norimus pyragėlius, pyragus ar picas, ar ką tik sugalvojate iš šios nuostabios tešlos! Skanaus!