Iškart galiu pasakyti, man šie pyragėliai tokie skanūs, kad aš juos kepu ne tik per Kalėdas, bet visada, kai tik užsinoriu skanaus deserto prie mėgstamos kavos puodelio.
Joulutorttu tai toks tradicinis kalėdinis saldumynas, nuo kurio prekybos centruose Kalėdų laikotarpiu Suomijoje tiesiog lūžta lentynos. Jis yra gaminamas iš sluoksniuotos tešlos, o viduriuke - džiovintų slyvų džemas. Šventiniu laikotarpiu šaldytos sluoksniuotos tešlos ir džemo, skirtų gamint būtent joulutorttu galima įsigyti kiekviename prekybos centre. Greita, paprasta ir, be abejo, nerealiai skanu. Nepamirštame, užbarstyti cukraus pudra.
Tokie pyragėliai paprastai būna kvadratinės formos 4,5x4,5 centimetrų dydžio. Į vidurį užlenkiame antruosius kampus ir šaukšteliu prideda džemo, bet apie viską iš eilės.