Veganiški "sūrio" pyragėliai Valentinui

2025-01-17 Autorius Iveta - PLANTASTICKA

Veganiški "sūrio" pyragėliai Valentinui
Veganiški "sūrio" pyragėliai Valentinui - šie veganiški pyragaičiai su dviem sluoksniais kremo – tai subtilus skonių derinys, sujungiantis riešutų pagrindo trapumą su šilkiniais kokosų ir anakardžių kremais. Pirmasis sluoksnis – švelniai saldus baltas kremas, pagardintas klevų sirupu, vanile ir citrina, o antrasis – gaivus rožinis kremas su natūraliu aviečių skoniu. Kiekvienas kąsnis džiugina savo subtilia tekstūra ir vaisiniu poskoniu. Puikus pasirinkimas desertui, kuriame dera gaivumas, kremiškumas ir natūralūs ingredientai.

Autorės komentaras - saldūs ir spalvingi pyragaičiai puikiai tiks tiek šventei, tiek pasilepinimui eilinę dieną. Pyragaičių skonį bei spalvą galima ir lengvai pritaikyti savo poreikiams – tiesiog pakeiskite avietes kitomis norimomis uogomis, pavyzdžiui, mėlynėmis, gervuogėmis, braškėmis – būdų tikrai galybė!

Ingredientai

    Pagrindui:
    • Graikiniai riešutai: 40 g
    • Lazdyno riešutai: 20 g (galima pakeisti graikiniais)
    • Avižiniai dribsniai: 40 g
    • Datulės: 4 vnt. (be kauliukų)
    • Kokosų aliejus: 1 arb. š.
    • Klevų sirupas: 30 ml (arba agavų sirupas)
    • Cinamonas: žiupsnis
    Baltam kremui:
    • Anakardžiai: 100 g
    • Kokosų kremas: 60 ml (kokosų pieno iš skardinės kietosios dalies)
    • Klevų sirupas: 30 ml (arba agavų sirupas)
    • Citrinos sultys: 10 ml (šviežios)
    • Vanilės aromatas: keli lašai
    • Druska: žiupsnis
    Rožiniam kremui:
    • Anakardžiiai: 20 g
    • Kokosų kremas: 15 ml
    • Klevų sirupas: 10 ml (arba agavų sirupas)
    • Druska: žiupsnis
    • Avietės: 40 g (šaldytos)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Karštu vandeniu užpilti anakardžius (100 g. ir 20g. atskiruose indeliuose) ir palaikyti ne mažiau 30 min.
  2. 2. Rankiniu trintuvu arba maisto procesoriumi sumalti visus ingredientus pagrindui iki lengvai formuojamos masės.
  3. 3. Iš kepimo popieriaus iškirpti maždaug 1 cm. skersmens juosteles ir sudėti po dvi į kiekvieną formelę keksiukų kepimo skardoje suformuojant „X“. Tai padės lengviau išimti pyragaičius.
  4. popieriaus juostelės formoje
  5. 4. Pagrindo masę dėti ant kepimo popieriaus juostelių kepimo skardoje – išdalinti lygiai šešiems pyragaičiams ir rankomis įspausti, kad paviršius būtų lygus.
  6. suformuotas deserto pagrindas
  7. 5. Sumalti visus ingredientus baltam kremui (nuo išmirkytų anakardžių prieš tai nupilti vandenį). Išdalinti šią masę į pyragaičius dedant ant maltų riešutų pagrindo ir išlyginant paviršių.
  8. 6. Į kiekvieną formelę įsidės maždaug po 1,5 šaukšto, paliekant šiek tiek vietos rožiniam kremui. Visą kepimo skardą įdėti į šaldiklį ir laikyti apie 30 min.
  9. anakardžių sluoksnis išdėliotas
  10. 7. Palaukus 30 min sumalti visus ingredientus rožiniam kremui. Iš šaldiklio išimti pyragaičius ir paskirstyti rožinę masę ant kiekvieno pyragaičio viršaus išlyginant paviršių.
  11. rožinis deserto sluoksnis išdėliotas
  12. 8. Pyragaičius palaikyti šaldiklyje apie 1 val., o prieš valgymą palaikyti kambario temperatūroje 5-10 min., kad šiek tiek atšiltų. Išimti keliant kepimo popieriaus juosteles už kraštų.
Veganiški "sūrio" pyragėliai Valentinui
Belgiški vafliai su obuoliais
(2)