Baisiai skanūs moliūgų keksiukai

Autorius apie receptą

Moliūgų keksiukai – puikus pasirinkimas ne tik Helovino vakarėliams, bet ir kasdieniams saldiems užkandžiams. Šie keksiukai yra drėgni, kvapnūs ir kupini rudeniškų skonių. Be to, juos lengva paruošti, o ingredientus galima keisti pagal turimus namuose.

Galimos ingredientų alternatyvos:

  • Kvietiniai miltai: galite naudoti speltos arba viso grūdo miltus, tačiau keksiukų tekstūra gali šiek tiek skirtis.
  • Ksilitolis: pakeiskite jį cukrumi, medumi ar kitu mėgstamu saldikliu, atsižvelgdami į saldumo lygį.
  • Rapsų aliejus: tinka saulėgrąžų, alyvuogių ar kokosų aliejus.
  • Hokaido moliūgų tyrė: galite naudoti bet kurio kito moliūgo tyrę arba net saldžiųjų bulvių tyrę.

Patiekalo gaminimo patarimai:

  • Moliūgų tyrė: jei neturite paruoštos moliūgų tyrės, supjaustykite moliūgą gabalėliais, kepkite orkaitėje 180°C temperatūroje apie 30-35 minutes, kol suminkštės, tada sutrinkite iki vientisos masės.
  • Prieskoniai: pridėkite mėgstamų prieskonių, tokių kaip muskato riešutas, imbieras ar gvazdikėliai, kad suteiktumėte keksiukams papildomo aromato.
  • Papuošimas: atvėsusius keksiukus galite papuošti cukraus pudra, glajumi ar net kreminiu sūrio kremu, kad jie atrodytų dar patraukliau.

Kalorijos:

  • Bendras kalorijų kiekis: apie 3000 kcal.
  • Viename keksiuke (jei iškepate 12 vienetų): apie 250 kcal.

Ingredientai

    12-15 keksiukų:
    • Kvietiniai miltai: 220 g
    • Ksilitolis ar kitas saldiklis: 110 g
    • Kepimo milteliai: 2 arbatiniai šaukšteliai
    • Cinamonas: 1 arbatinis šaukštelis
    • Cukrus su apelsino žievele arba nutarkuota apelsino žievele: 3 arbatiniai šaukšteliai
    • Skrudintų hokaido moliūgų tyrė: 200 g
    • Pienas (1,5%): 120 g
    • Rapsų aliejus: 80 g
    • Sviestas: 40 g
    • Kiaušiniai: 2 vienetai
    • Šokolado plytelė: 1 vienetas
    • Papuošimui (pasirinktinai): cukraus pudra arba glajus 

    Recepto paruošimas

  1. 1. Paruoškite moliūgų tyrę: nuplaukite moliūgą, perpjaukite pusiau, išimkite sėklas ir supjaustykite juostelėmis.
  2. 2. Dėkite gabalėlius ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepkite 180°C temperatūroje 30-35 minutes, kol moliūgas suminkštės. Išėmę iš orkaitės, sutrinkite iki vientisos masės.
  3. 3. Sausų ingredientų mišinys: viename dubenyje sumaišykite kvietinius miltus, ksilitolį, kepimo miltelius, cinamoną ir cukrų su apelsino žievele arba nutarkuotą apelsino žievelę.
  4. 4. Šlapių ingredientų mišinys: ištirpinkite sviestą ir atvėsinkite. Kitame dubenyje sumaišykite moliūgų tyrę, pieną, rapsų aliejų, atvėsintą sviestą ir kiaušinius, kol masė taps vientisa.
  5. 5. Tešlos paruošimas: supilkite šlapių ingredientų mišinį į sausų ingredientų dubenį ir atsargiai maišykite, kol visi komponentai susijungs. Svarbu nepermaišyti, kad keksiukai būtų purūs.
  6. 6. Keksiukų formavimas: paruoškite keksiukų kepimo formą su popierinėmis formelėmis. Į kiekvieną formelę įdėkite šaukštą tešlos, tada įdėkite po gabalėlį šokolado ir uždenkite likusia tešla, kad šokoladas būtų visiškai padengtas.
  7. 7. Kepimas: įkaitinkite orkaitę iki 200°C ir kepkite keksiukus apie 20 minučių, kol jie gražiai pakils ir taps auksinės spalvos.
  8. 8. Papuošimas: iškepusius keksiukus atvėsinkite ant grotelių. Jei norite, pabarstykite cukraus pudra arba aptepkite mėgstamu glajumi.

Atsiliepimai

Keksiukai su graikišku jogurtu ir šilauogėmis
(1)
Šokoladiniai keksiukai su rikota ir uogomis
(3)
Varškės keksiukai su šilauogėmis
(3)
Purūs ir sotūs veganiški moliūgų keksiukai su apelsinais
(2)
Keksiukai su šokoladu
(10)
Pusryčių keksiukai su juodaisiais serbentais
(4)