Autorius apie receptą
Būna kartais kai nesinori ieškoti naujų receptu ir tiesiog pasigaminti laiko patikrintą patiekalą. Šie keksiukai man visada pavyksta puikiai, tačiau kurį laiką mūsų šeimoje buvo primiršti. Dabar po ilgo laiko juos prisiminiau ir vėl pavyko nuostabiai.
Paprastai pagaminami, minkšti ir idealiai derantys su rytiniu puodeliu kavos arba vakariniu puodeliu kakavos.
Galimos ingredientų alternatyvos - Miltai: galite naudoti ne tik kvietinius, bet ir speltų miltus, arba pakeisti dalį (apie 50-70 g) miltų migdolų miltais, kas suteiks subtilų riešutų skonį.
- Aliejus: tradiciškai naudojamas saulėgrąžų arba kukurūzų aliejus, tačiau puikiai tinka ir švelnus alyvuogių aliejus (ne extra virgin), kokosų aliejus arba rapsų aliejus.
- Pienas: galima naudoti bet kokį augalinį pieną – migdolų, avižų, sojų pieną, tai suteiks kitokį, bet ne mažiau skanų aromatą.
- Vanilinis cukrus: galima pakeisti natūralia vanilės esencija (1 arbatiniu šaukšteliu) arba tikros vanilės ankšties sėklomis.
- Cukrus: baltą cukrų galima pakeisti rudu cukrumi, kokosų cukrumi arba klevų sirupu (tuomet reikėtų sumažinti pieno kiekį).
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Keksiukų tešlą galima palikti pastovėti šaldytuve 30-60 minučių prieš kepant, tai padės išgauti gražesnę kupolo formą.
- Prieš kepimą ant keksiukų galima užbarstyti šiek tiek cukraus – tai suteiks traškią, karamelizuotą viršutinę dalį.
- Kad keksiukai būtų dar aromatingesni, galima įmaišyti tarkuotą apelsino arba citrinos žievelę.
- Prieš dedant į orkaitę, pabarstykite keksiukus smulkiais migdolų drožlėmis arba cukraus kristalais.
- Jei norite, kad keksiukai turėtų dar gražesnę formą, įkaitinkite orkaitę 10-15°C aukštesne temperatūra, nei nurodyta recepte, o po 5 minučių sumažinkite iki nurodytos – taip viršutinė dalis greičiau kils ir formuos gražų kupolą.
Atsiliepimai