Man ir mano vaikams šie keksiukai yra tiesiog pasakiškai gardūs. Būna suvalgyti iškart. Tikriausiai, jei nepaslėpčiau, kol atvės, tai jie ir neatvėstų, būtų iškart suvalgyti. Būtinai pamėginkite.
1. Iš pradžių susmulkinkite šokoladą (kokį tik norisi - baltą, juodą, pienišką, visi puikiai tinka) bei sumaišykite su miltais, kepimo milteliais, cukrumi, vaniliniu cukrumi ir druska.
2. Tuomet šakutės pagalba sutrinkite bananus (nieko tokio jeigu ir liks kiek stambesnių gabaliukų).
3. Tada į bananinę tyrelę supilkite išplaktą kiaušinį, pieną ir aliejų. Viską labai gerai sumaišykite iki vientisumo.
4. Sumaišykite skystus ingredientus su biriais bei visą gautą keksiukų tešlą paskirstykite į formeles.
5. Po to kepkite maždaug 20-25 minutes iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje.
6. Per tą laiką, kol keksiukai kepa, pasiruoškite įdarą, kurį taip pat galite naudoti ir frosting'ui. Jis idealiai sustingsta ir puošia keksiukus.
7. Sviestą sumaišykite su kakava iki vientisumo, po truputį sudėkite cukraus pudrą, supilkite pieną bei viska maišykite kol neliks gumulėlių.
8. Palikite masę trumpam "pailsėti".
9. Paskui iškeptus keksiukus atvėsinkite ir konditeriniu švirkštu prileiskite įdaro. Lepinkitės!
10. Rekomendacija: Daugiau keksiukų receptų rasite: Keksiukai.